Oni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oni

Oni

They (2002.)

Dimension Films / Discovery film i video

89' horor, triler

Režija:           Robert Harmon, Rick Bota

Uloge: Laura Regan, Marc Blucas, Ethan Embry, Dagmara Dominczyk, Jon Abrahams

Scenario:        Brendan Hood

Producent/i:   Ted Field, Scott Kroopf, David Linde

Linkovi: imdb

Oni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.44
9
0.00

citadel 22.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

blijedo

Nakon što sam odgledao film,uglavnom sam zaboravio o čemu se radi, što mi se gotovo nikad ne događa. Dakle, otud i naslov moje recenzije - film je blijed i dosadan. Glavna glumica mi nekako ne leži u ovome ilmu i to me dodatno iživciralo i omelo u praćenju.
Mislim, scenarij zvuči kao da je scenarist imao 5 minuta vremena da smisli priču i onda mu je refleksivno pala ideja o djevojci koju muče nočne more. Ja se pitam koliko filmova ima o pojedincima koji imaju nočne more iza kojih se avodno skriva nešto. Ta tema je bila izlizana čak i 90-ih pa možda i 80-ih, i sad mi na pamet pada stotine naslova čija se imena ne mogu sjetiti ali ih u glavi imam.
Film zbilja djeluje kao neka serija i tijekom gledanja obuzimao me osječaj da sam ga već gledao iako znam da nisam. Dakle, što reći još o film. Ako ste zagriženi fan ovakvih filmova i sami ste patili od nočnih mora, ovo i može zasjati u vašim očima. Ja sam već postao imun na loše filmove pa neću još dodatno pljuvati a ostalima sam dao savjet. Definitivno nećete umrijeti ako pogledate film, ali ja ne znam kako ćete povratiti onih 90 minuta života.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 03.09.2005 Ocjena recenzije : 1.0

BOJITE LI SE MRAKA?!

Ako da, ili ste se kao klinci bojali, film će vam se svidjeti i probuditi u vama neke davno zaboravljene strahove. Zaista ne razumijem zašto je ovaj film dobio tako niske ocjene. Ali dobro, svaka osoba ima pravo na svoje mišljenje i ocjeniti film kako želi. Film je jako atmosferičan, zastrašujuć i intrigantan. Glumački nastupi su vrlo dobri. Laura Regan je vrlo uvjerljiva. Solidni su i Marc Blucas i Ethan Embry. Režija Roberta Harmona je sugestivna i svakom slučaju odlična. Ovdje nema krvi i nasilja, nego strah stvara tjeskobna atmosfera. Meni je film odličan, a vi prosuditi sami jeli ovo film za vas...

Ocjena filma: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dbelic 11.01.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Gubljenje vremena!

Možda ovaj moj naslov zvuči zločesto, ali moram priznati da me na gledanje ovog filma privukao opis na kutiji i naravno opet sam fulao. Po meni izuzmite ovaj film, bolje posudite neki drugi. Bit ćete mi poslije zahvalni!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

gretchen 10.01.2005 Ocjena recenzije : 0.0

They

Film kojim se može ubiti dosadno popodne...i ništa više... Priča je zanimljiva, bolje rečeno, ideja je zanimljiva, ali nešto je zapelo u realizaciji iste. Glumci su previše ukočeni i neuvjerljivi, na kraju dobijete dojam da gledate neku tv seriju, i samo čekate u kojem će kadru uletjeti Buffy i otjerati zla čudovišta. Film nije dosadan, ako se bojite mraka možda se i uplašite, ali ne očekujte previše. Još jedan plus je alternativni kraj, koji je možda i bolji od originalnog.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: