Oni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oni

Oni

They (2002.)

Dimension Films / Discovery film i video

89' horor, triler

Režija:           Robert Harmon, Rick Bota

Uloge: Laura Regan, Marc Blucas, Ethan Embry, Dagmara Dominczyk, Jon Abrahams

Scenario:        Brendan Hood

Producent/i:   Ted Field, Scott Kroopf, David Linde

Linkovi: imdb

Oni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.44
9
0.00

Režiser kultnog 'Hitchera' donosi nam priču o djevojci koja se, nakon samoubojstva prijatelja, ponovno suočava s noćnim morama koje su je proganjale u djetinjstvu.

Upoznajemo se s Julijom Lund, naoko sasvim običnom studenticom koja je upravo diplomirala psihologiju. Jedne noći nazove ju Billy, prijatelj iz djetinjsva koji je izgubio vezu sa stvarnošću.

Billyja i Juliju povezuju noćne more iz prošlosti. Dok su bili mali noću su ih nepoznate sile iz neobjašnjivih razloga privlačile u mrak. Billy vjeruje da su se njihovi 'demoni' vratili kako bi ih ponovno progonili.

Julija pokušava smiriti histeričnog Billyja no njezini napori ne urađaju plodom. S druge strane telefonske žice začuje se pucanj iz pištolja kojim si je Billy oduzeo život. Na njegovom sprovodu se susreće s kolegama s fakulteta koji joj priznaju da su i oni također patili od noćnih mora u djetinjstvu. Na Juliji je da se, zajedno sa novim prijateljima, suoči sa svojim strahovima koji se definitivno nešto više od ružnog sna.

U naslovnoj ćete špici vidjeti 'Wes Craven Presents: They' iako taj majstor horora nema nikakve veze sa ovim ostvarenjem. Čelnici Dimension filmsa su zaključili kako im je Crawenovo ime (koji podupire film što god da to značilo) jedini adut u rukavu. Žalosno. Ipak, režiju potpisuje Robert Harmon, režiser kultnog 'Hitchera', filma nakon kojeg više nikada nećete stopirati. Provjereno.