Sajam taštine - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sajam taštine

Sajam taštine

Vanity Fair (2005.)

Focus Features / Discovery film i video

137' drama, romansa, povijesni

Režija:           Mira Nair

Uloge: Reese Whiterspoon, Gabriel Byrne, Jonathan Rhys-Meyers

Scenario:        Julian Fellowes

Producent/i:   Howard Cohen, Pippa Cross

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Sajam taštine

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
13
0.00

Vylette 09.07.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Realno prikazana bijeda običnih ljudi! Sviđa mi se. :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kettyxxx 28.09.2005 Ocjena recenzije : 3.33

SAJAM TAŠTINE

Film je dosta dobar.
Istina je da je radnja malo razvučena i da neke scene nemaju nikakav smisao,ali sve u svemu nije loše.Ne sviđa mi se tjek filma i kraj.Malo me iznenadilo što se u filmu dosta veliki dio usredotočiju na jednog glumca,pa sam ja mislila da če taj glumac imati nekakvog značaja ali on umre ubrzo pa mi je taj dio bio posve nepotreban.Reese mi je dosta dobro glumila i inače mi izgleda tašto i nekako prepredeno .... pa mi je bila odlična za ovu ulogu.
Kostimi su mi odlični i scenografija jedino nisam sigurna za frizure ..... mislim frizure su odlične ali nisam sigurna da su muškarci nosili kosu koja je stršalo (ko jež) ... to mi je više modernije ali nema veze.
Film je dobar za pogledati ali je malo predugačak ... ja ga osobno preporučavam za ubijanje dosade.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sara_hribar 27.08.2005 Ocjena recenzije : 0.0

izuzetno dosadno i glupo.

tko daje glavnu ulogu reese witherspoon? ili kak se vec pise?!?!?!?!?!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 20.07.2005 Ocjena recenzije : 0.0

sretan završetak

Nisam baš neki ljubitelj kostimiranih filmova i tih plemitaških govora i preseravanja ali ovaj film mi se jako dopal,valjda sam bil dobre volje kad sam ga gledal.Uglavnom priča je o ženi iz siromašnje porodice koja svim snagama pokušava upasti u visoko društvo i na kraju joj to i uspjeva ali pod visoku cijenu.Izgubi sve prijatelje,muža,sina sve što je cijeli život kemijala.Film se dosta cinički i kritički osvrče na visoko društvo 19 st.i njihovu glupost,bahatost i taštinu.Da previše ne filozofiram lijep film za obiteljsku mirnu večer.ocjena +3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ancica 24.05.2005 Ocjena recenzije : 1.33

Očito je lova za produkciju uložena uglavnom u kostime i scenografiju jer je scenarij užasan, a likovi potpuno kartonski. Zašto Amerikanka mora glumiti Engleskinju i to još s vrlo neuvjerljivim naglaskom? Zanimljivo je da su se epizodni glumci pokazali puno boljima od 'nositelja' radnje. Neka se Mira drži prikaza indijske stvarnosti, a ne britanskih sapunica od prije dva-tri stoljeća.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kmagic1 19.02.2005 Ocjena recenzije : 1.5

ubitačno dosadno

Ajme meni! Već jako dugo nisam gledala ovako dosadan, razvučen film prepun nelogičnih scena! Najozbiljnije vam kažem imam osjećaj kao da su se četiri redatelja posvađala, pa je onda svatko snimio svoj dio i ondak je to sve skup spojeno! Strava i užas! Mislim svaka čast...kostimografija i scenografija je sjajna...Reese se snalazi u takvim ulogama i odlično joj stoje...ali jednostavno je previše nelogičnosti u nekim scenama! Prva scena nakon koje ostaje upitanik nad glavom jest kada se draga nam Becky poljubi s dragim svojim na mostiću...i ops evo nas u drugoj sceni; oni su vjenčani već neko vrijeme!!Onda vidimo kako se onaj tip vraća iz Indije da bi se druga scena već događala 15 god. nakon! Pa mislim dakle...vjerojatno su snimili onu scenu vraćanja iz Indije do kraja, ali su morali rezati...jer je film i ovako predugačak! Jako loše...barem smo se dobro nasmijali, jer ti nakon takvih skokova u radnji ništa drugo niti ne preostaje...:)
Šteta...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anawee 08.02.2005 Ocjena recenzije : 1.0

hm...

ma smrzla sam se jucher u grichu..
filmich je zanimljiv ali kraj je razocharao..ah valda ochekujem happy end;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: