Dozvola za Fockere - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dozvola za Fockere

Dozvola za Fockere

Meet the Fockers (2004.)

Universal Pictures / Blitz film i video

116' komedija

Režija:           Jay Roach

Uloge: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Blythe Danner, Teri Polo, Owen Wilson

Scenario:        Jim Herzfeld

Producent/i:   Jane Rosenthal, Robert De Niro, Jay Roach

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Dozvola za Fockere

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.41
70
0.00

I staro i mlado u kino gledat Fockerse. Jer stiglo je malo mlake zabave za sve generacije.

Četiri godine nakon 'Meet the Parents' realizirao se i nastavak koji je doslovno bombardirao božićni box office 2004. godine. Ionako fensi ekipi, pridružilo se još malo oboritih glumačkih njuški, no da i ovi koji nemaju pojma o čemu mi to i kakvi nastavci… počet ćemo ispočetka.

Zaljubljena je Pam (Terry Polo) dovela roditeljima na upoznavanje beskrajno šlampavog dečka Grega (Ben Stiller), a glavna je zapreka prstenu na njenoj ruci još samo strogi otac, bivši pripadnik CIAe Jack Byrnes (Robert DeNiro) kojem nitko nije dovoljno dobar za njegovu jedinicu, dok je majka blaga i poslušna Jack Byrnes (Blythe Danner).

U nastavku nazvanom po posljednjoj modi, 'Meet the Fockers' upoznat ćemo i Gregove biološke prethodnike – majku Roz (Barbra Streisand na filmu nakon 12 godina) i Bernia (Dustina Hoffmana), ali ne zasebno, već zajedno s Paminim roditeljima i to u Miamiu gdje će ih ugostiti seksualno nezasitni, bivši, a pomalo i sadašnji hippiji Fockerovi.

Jasna vam je dramska okosnica svih narednih situacija više ili manje smiješnih, nećemo sada u detalje jer s takvom glumačkom postavom uzaludno je svim kritičarima bilo vikati kako je film isprazno ponavljanje jednih te istih gegova, gledatelji su zagušili blagajne želeći za cijenu kino ulaznice uživati u svom miljeniku ili miljenici, ne mareći previše za sam scenarij. Ili nedostatak istog.

Dakle, redatelj Jay Roach nije se baš zanatski iskazao, ali su ipak filmski Fockersi tj. glumački trio Streisand/Hoffman/Stiller pobrali najviše hvale. Ma, dobro… i kemija između DeNira i Stillera predmet je mnogih razgovora kada se priča o ovoj komediji, a nemali broj njih žali što dvojac ne surađuje i češće.