Nakon sumraka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nakon sumraka

Nakon sumraka

After the Sunset (2004.)

New Line Cinema / ISSA film i video

100' akcija, krimi, romansa

Režija:           Brett Ratner

Uloge: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle, Naomie Harris

Scenario:        Paul Zbyszewski, Craig Rosenberg

Producent/i:   Beau Flynn, Jay Stern, Neil A. Machlis

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Nakon sumraka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.56
18
0.00

Ne bi li malo dobili na originalnosti, autori ovog filma počeli su svoju priču tamo gdje je drugi inače završe...

....velika pljačka uspješno je privedena kraju, a dvojac kradljivaca bježi prema egzotičnim plažama i palmama ne bi li uživao u plijenu. Početni privid originalnosti scenaristi su već u sljedećoj sceni raspršili 'poput mjehurića sapunice'.... Jedan agent FBI-ja u narednom kadru opomenut će nas da i nije sve tako gotovo kao što ste, šatro, pomislili.

FBIagent Stan (Woody Harrelson) prati velike džepare Maxa 'kralja alibija' Burdetta (Pierce Brosnan) i družicu mu Lolu (Salma Hayek) već sedam dugih godina čekajući kada će napraviti krivi potez i saplest se u njegovu mrežu. Sumnjičav po opredjeljenju, Stan je uvjeren da Max i Lola ne žele palme&plaže već da su se namjerili na još veći plijen – krađu jednog od tri tzv. Napoleonova dijamanta čija je vrijednost tolika da bi slobodno, bez ikakvih dvojbi mogli nakon tog pothvata u debelu mirovinu i mesti plaže i plaže dok se ljuljaju palme i palme…

Kako Stan nema nikakvih ovlasti na tropskim im Karibima, skompat će se s lijepom lokalnom (poli)cajkom (Naomie Harris), a da bi uzbuđenja bilo dovoljno ekipa je u skript ugurala i lokalnog gangs.terijera (Don Cheadle) koji će ih svima malo ukrižati planove i puteve.

Ako vam navedemo redateljeve (Brett Ratner) dosadašnje kredite (akcija, akcija, akcija 'Rush Hour', 'Rush Hour 2', 'Red Dragon'), i scenarista (Paul Zbyszewski, Craig Rosenberg) ogledno djelo (Jurassic Park 3) jasno je i posljednjem o čemu se ovdje ustvari radi. Svi oni, kao i mi, moraju platiti svoje režije. Netko se eto snađe i malo prostituira, a netko i ne.