Nikad ne reci nikad - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nikad ne reci nikad

Nikad ne reci nikad

Never Say Never Again (1983.)

MGM / Continental film

134' akcija, avantura, triler

Režija:           Irvin Kershner

Uloge: Sean Connery, Kim Basinger, Klaus Maria Brandauer, Max Von Sydow, Barbara Carrera

Scenario:        Lorenzo Semple Jr.

Producent/i:   Kevin McClory

Linkovi: imdb

Nikad ne reci nikad

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.63
8
0.00

APP 18.04.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Prvi i najbolji Bond opet u akciji

Connery se u ovom filmu vratio ulozi najtajnijeg agenta na svijetu koja ga je obilježila (a vrijedi i obrnuto), nakon više od 10 godina od njegovog posljednjeg Bonda (''Dijamanti su vječni'' iz 1971.)
Ovaj film je posljedica dugogodišnje pravne bitke između scenarista Kevina McCloryja i United Artistsa kao vlasnika prava na Bond franšizu. McClory je izašao kao pobjednik te bitke (sve se vrtjelo oko priče za film ''Thnuderball'' i tko je koga plagirao, a ovaj uradak je remake navedenog filma.)
Iako se radi o remakeu i filmu koji nije nikada smatran kao dio ''službenog'' Bond serijala, radi se o zabavnom i dinamičnom ostvarenu koji kvalitetom ne zaostaje za drugim filmovima o Bondu.
Svemu tome treba pridodati i to da se Connery (kojeg mnogi smatraju najboljim Bondom) vratio toj ulozi. Koji su pravi razlozi Conneryjevog povratka( da li je htio dokazati da je i dalje najbolji Bond, ili nešto drugo) nije toliko ni bitno, jer je odlično odradio svoj posao.
Njegovo portretiranje Bonda u zrelim godinama ne može se smatrati nedostatkom, nego naprotiv, to filmu dodaje jednu dodatnu vrlinu. Connery je ulogu ostarjelog Bonda odlično prihvatio i ovdje imamo Bonda koji svoje godine (odnosno iskustvo) koristi kao sastavni dio svog šarma da osvoji bilo koju ljepoticu (a u ovom ih filmu ima dosta). S druge strane, to mu nimalo ne smeta da savlada bilo kojeg zlikovca ili da izvede bilo koju akcijsku vratolomiju.
Iako priča filma i ne odiše nekom prevelikom kvalitetom, ipak kao cjelina film djeluje zabavno i ni na trenutak ne zamara gledatelja.
Ako ste ljubitelj Bonda, ovaj film svakako pogledajte, a kao posebnu zanimljivost istaknuo bih prikazivanje stalnih likova iz Bondovih filmova u malo drugačijem izdanju(M je uštogljeni britanski aristokrat, Bondov prijatelj iz CIA-e Felix je crnac). Također zanimljivo je vidjeti i mlađahnog Rowana Atkinsona u njegovoj prvoj filmskoj ulozi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ancica 25.05.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Nekakav remake Operacije Grom, osnovna priča je zapravo ista, a tu je i Sean Connery posljednji put kao Bond, pa je i sam naslov pomalo dvosmislen. Nije čak ni dio službenog serijala jer je u to doba 'žario i palio' Roger Moore. Kim Basinger u jednoj od prvih uloga, ali blijedi pred puno upečatljivijom Barbarom Carrera. Connery više nije zgodan (ni vitak) kao nekada, no sve u svemu nije loše. Negativci su vrlo imresivni, ali što bi se drugo moglo i očekivati od Klausa Marie Brandauera i Maxa von Sydowa?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: