Dozvola za brak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dozvola za brak

Dozvola za brak

Meet the Parents (2000.)

Universal Pictures / Blitz film i video

108' komedija

Režija:           Jay Roach

Uloge: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Owen Wilson

Scenario:        James Herzfeld, John Hamburg

Producent/i:   Robert De Niro, Jay Roach, Nancy Tenenbaum

Linkovi: imdb

Dozvola za brak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.86
58
0.00

Ako za nekoga vrijede Murphyjevi zakoni onda je to Greg Focker, medicinska sestra/brat koji se sprema zaprositi svoju dragu, no prvo treba pitati tateka DeNira.

Ben Stiller je medicinska 'sestra' životopisnog imena Grek Focker. Sprema se zaprositi svoju djevojku Pam (Teri Polo) da bi ga u delikatnom trenutku prekinuo telefonski poziv njezine mlađe sestre koja se, koje li slučajnosti, ženi.

Nedugo zatim završava na vjenčanju u obiteljskoj kući svoje drage gdje po prvi puta upoznaje njezinu obitelj - zaštitnički nastrojenog oca Jacka (Robert DeNiro), supersimpatičnu, dobroćudnu majku, razmaženog, djetinjastog sina, hiperaktivnu sestru i obožavanog obiteljskog mačka.

Budući muž Pamine sestre je mladi doktor koji se izvrsno slaže s njenim ocem što se baš i ne može reći za Grega. On pak ubrzo završava na detektoru laži kojeg Jack drži u podrumu. Nastojeći ostaviti što bolji dojam na buduću obitelj, Greg laže na svakom koraku. Između ostalog slaže da voli mačke, iako ih ne može smisliti. Jedna od većih katastrofa svakako je nestanak očeve obožavane dlakavice. Uglavnom, sve što može poći po zlu poći će.

Vremena Taksista, Kuma, Raging Bulla definitivno su iza DeNira. Njegov današnji trademark su komedije i njihovi nastavci (Anlaziraj ovo i ono te nastavak Dozvole za brak). Kako se snašao, procijenite sami.