Američka pita na Haroldov i Kumarov način - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Američka pita na Haroldov i Kumarov način

Američka pita na Haroldov i Kumarov način

Harold & Kumar Go to White Castle (2004.)

New Line Cinema / UCD

88' komedija

Režija:           Danny Leiner

Uloge: John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris, Ethan Embry, Steve Braun

Scenario:        Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Producent/i:   Greg Shapiro

Linkovi: imdb

Američka pita na Haroldov i Kumarov način

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.28
18
0.00

johnny08 10.03.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Harold & Kumar Go to White Castle

Put do hamburgera nikada nije bio tako dugačak i tako prošaran raznim osebujnim likovima. Ova početna konstatacije nije namijenjena kao kritika već kao pohvala filmu koji na tinejdžerski način govori o dvojici napušenih prijatelja, ali isto tako i pogađa u prikazu rasizma u Americi i konstantne podjele na bijelce, crnce, Latinose, Indijce i ostale. Sve su to Amerikanci, rođeni u toj zemlji kojima u većini slučajeva čak niti roditelji više nisu iz zemlje djedova. Ono što također funkcionira je prikaz dvojice glavnih likova u čemu treba pohvaliti Johna Choa i Kala Penna; oni stvaraju izrazito simpatične likove koje jednostavno morate zavoljeti bez straha da će vam ići na živce kao npr. likovi iz sličnog filma 'Dude, Where's My Car?' (isti redatelj). Sporedne i cameo uloge su odreda poznati glumci u "pomaknutim" ulogama pa tako možemo vidjeti Melonija, Reynoldsa i Neil Patrick Harrisa (glumi sebe) između ostalih. Danny Leinereov prijašnji film 'Dude, Where's My Car?' mi se nije svidio, ali 'Harold & Kumar' imaju upravo dovoljno dobrih nakana, smiješnih situacija pomiješanih sa glupavim teen humorom da za mene ipak film funkcionira. Dajem mu preporuku jer kroz sav taj neozbiljni površni izgled, tu se negdje nazire žestoka kritika američkom društvu i odnosima pojedinaca prema manjinama. Hrabar prikaz, te većinom smiješno i ugodno vrijeme će vam pružiti Harold & Kumar.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

goodye 06.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

kakva ja da je, komedija je

Iskreno, ne mogu reci da je film pravi, ali u nedostatku komedija u danasnje vrijeme, bilo kakva komedija je dobra. Film nije nesto previse zanimljiv, iako ima scena za plakat od smijeha. npr. scena s tigrom, ja sam doslovno pao na pod :D. ali to je samo jedna od par scena koje su smjesne, iako svako malo nesto izmami osjmeh na lice. Sve u svemu, dva odlicna glumca u prosjecnoj komediji, sa par dobrih scena.
Moja preporuka: leci, opustiti se i pogledati, i malo se nasmijati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

chewbakka 07.02.2006 Ocjena recenzije : 4.0

.....

hmm...kaj da napišem a da bude vjerodostojno? film je baš srednja žalost. ima ok smiješnih scena ali ne previše. negdje se čini ko da redatelj/scenarist nije imao dosta inspiracije pa su neke scene isforsirane. ali ipak, kad se sve zbroji film je daleko od lošeg. tako da dajem trojku a preporuka: tko voli nek izvoli!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

666 23.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Harold & Kumar

film je za likove koji se vole napusiti pa gledati komediju onda ima da se pisas od smjeha lagano zapalis i pocnes da ga gledas i brate ludiloooooo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: