Američka pita na Haroldov i Kumarov način - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Američka pita na Haroldov i Kumarov način

Američka pita na Haroldov i Kumarov način

Harold & Kumar Go to White Castle (2004.)

New Line Cinema / UCD

88' komedija

Režija:           Danny Leiner

Uloge: John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris, Ethan Embry, Steve Braun

Scenario:        Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Producent/i:   Greg Shapiro

Linkovi: imdb

Američka pita na Haroldov i Kumarov način

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.28
18
0.00

Još jedna mozak na pašu, marihuana komedija bez pardona sa provjerenom formulom.

Nakon okraćeg brainstorminga s ekipom, redatelj i dvoje njegovih scenarista odlučili su uprizoriti nešto s čime se gotovo svatko može identificirati, a ovaj je put prst pao na priču u kojoj se dvoje frendova voziko uokolo u potrazi za masnim zalogajem. A White Castle iz naslova je ustvari jedan masni lanac fast fooda kojega je stvaralačka grupa veliki obožavatelj.

Straaaašno!, kažete vi. Ne, uopće, kažu gledatelji. Da li i naša publika dijeli isti humoristički čip s prekooceanskim bićima Amerikancima, ne znam. U svakom slučaju, pokazati će ocjene i kritike na kraju ovog okraćeg sinopsisa.

Harold (John Cho) je maturirao i radi na mjestu gdje ga kolege dobrano iskorištavaju, Kumar (Kal Penn) je nakon mature trebao nastaviti lječničkim stopama oca i brata, no radije je tulomario. Cijela se priča dešava u jednu noć i prati dvojac u njihovim nastojanjima da kupe nekoliko burgera u omiljenom im White Castelu, što je prokupacija više Kumarova nego Haroldova koji bi radije bio doma i završio dodatni posao koji su mu navalile kolege.

Dok Kumar traži avanturu, dahće i cvili za svakom ženom koja im se slučajno približi, Harold razmišlja samo o Marii koju obožava, ali joj se boji približiti...