Stigmata - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Stigmata

Stigmata

Stigmata (1999.)

MGM / Continental film

103' horor, fantastika, misterija

Režija:           Rupert Wainwright

Uloge: Patricia Arquette, Gabriel Byrne, Jonathan Pryce, Nia Long, Thomas Kopache

Scenario:        Tom Lazarus, Tom Lazarus, Rick Ramage

Producent/i:   Frank Mancuso Jr. i Vikki Williams

Linkovi: imdb

Stigmata

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
31
0.00

johnny08 05.01.2009 Ocjena recenzije : 2.33

Crkva kakvu Isus nije htio...

U poplavi vrlo loših horora s totalno nezanimljivim temama ponekad je potrebno vratiti se u prošlost i podsjetiti se kako se to radi. Iako su klasici poput Friedkinova "Egzorcista" ili Polanskijeve "Rosmaryene bebe" nedodirljivi, "Stigmata" predstavlja dobru dozu horora s zanimljivom temom, soldinom režijom i glumom. Meni je tema s stigmama uvijek zanimljiva jer to je neobjašnjivo. No ono što je meni osobno još bolje su navodne zadnje riječi Isusa na posljednjoj večeri u kojima on govori kako bi Crkva trebala biti konstruirana. Ono što je tema filma; da je ustvari crkva kao zgrada nepotrebna jer je Isus svuda oko nas. Stav katoličke crkve se nazire u liku kardinala Housemana koji naravno pokušava zataškati istinu bez obzira na cijenu (tako je i danas). Također gluma Arquette te legendarnog Byrnea je pohvalna, kao i dojmljiva epizodna uloga našeg Šerbedžije (odličan glumac!!). Kadrovi Wainwrighta su dobri, s nerijetkim flashbackovima (kao u spotovima), te mu je ovo najbolji film. Naravno najveća zamjerka filmu je zbrzan kraj i scenarij koji je mogao otići još dublje, te je realna ocjena 3, no dajem mu 4 jer je tema jako dobra i zanimljiva i dan danas.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lcool 05.01.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Solidna stigmata

Mozda ne koriste neku SF tehnologiju, ali sadrzaj/prica je zanimljiva da nas drzi do kraja. Nije nesto posebno super, ali sasvim solidan film uz koji necemo reci izgubljeno vrijeme, posve suprotno. DVD izdanje 3-4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 03.09.2005 Ocjena recenzije : 2.0

VRLO DOBRO I INTRIGANTNO

Tematski, film je jako intrigantan i zanimljiv. Nije toliko dobar kao remek-djela Egzorcist i Rosemaryna beba, ali je ipak vrijedan gledanja. Patricia Arquette, Gabriel Byrne i Jonathan Pryce daju jako solidne uloge. Režija Ruperta Wainwrighta je odlična. Film je i dosta zastrašujuć, pogotovo u scenama kada glavna junakinja dobiva napadaje i rane po tijelu. Šteta što film nakon gledanja ne ostavlja dubok trag. Ali svejedno, Stigmata je vrlo dobar horor-triler.

Ocjena filma: 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: