Pravi trenutak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pravi trenutak

Pravi trenutak

Nick of Time (1995.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

90 min. akcija, triler

Režija:           John Badham

Uloge: Johnny Depp, Courtney Chase, Christopher Walken, Charles Dutton, Roma Maffia

Scenario:        Patrick Sheane Duncan

Producent/i:   D.J. Caruso, Cammie Crier

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pravi trenutak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.22
9
0.00

DragonRage 17.08.2005 Ocjena recenzije : 3.33

Time is Slipping Away!!!

Ovo je odličan acijski triler zanimljive i napete priče iz 95-e god sa Johnny Deppom u glavnoj ulozi.Upravo je zbog toga i bio dosta razvikan te davne 95-e jer je to bilo prvi put da Depp glumi u filmu tog žanra(Akc Tril).
No on se je sasvim solidno snašao u ulozi očajnog oca kojem je nametnuta bezizlazna situacija u kojoj da bi spasio život svoje kćerke mora u određenom roku od sat i 15 min. ubiti ni više ni manje nego guvernerku tj kandidatkinju za guvenerku.
Film je to dosta brzog ritma, a zanimljivo je da sama priča traje u realnom vremenu(90-ak min), tako da publika zajedno sa gl. likom sudjeluje u bjesomučnoj utrci i borbi za život njegove kćerke.
Uz sasvim solidnog Deppa tu su odlični karakterni glumac Charles S.Dutton te razigrani i nezaboravni Christopher Walken u ulozi još jednog psihotičnog i zabavnog nagtivca i još k tome agenta CIA-a.
Redatelj filma je John Badham, redatelj Zasjede 1 & 2, Gibsonove Ptice na Žici, te Snipesove Opasne Zone, a najpoznatiju mu je vjerovatno Plavi grom iz 83-e sa Roy Scheiderom (Ralje) u gl. ulozi.
Njegova režija je sigurna i vodi priču nepredvidivom linijom ka još nepredvidljivijem kraju, i nimalo ne gubi ritam ni interes publike za daljna zbivanja u filmu.
Za tako napetu i nepredvidivu priču je pak zaslužan scenarist Patrick Sheane Duncan kojemu je to uz "Opus gospodina Hollanda" vjerovatno najpoznatiji naslov u karijeri.
Dakle radi se o zbilja odličnom i zanimljivom trileru jako dobre priče, odlične režije i glume(tu posebice ističem fenomenalnog Walkena, čovjek je genije!), no ipak unatoč svemu tome sam rasplet priče tj. kraj filma je barem meni osobno bio nekako prejednostavan, a možda sam ja nakon tako napete i zanimljive priče očekivao nešto više, neznam, ali pogledajte film pa zaključite sami.
Svakako ga preporučam da ga pogledate, jer film je vjerovatno zanimljiviji i orginalniji od večine novijih ostvarenja.
Dao bih mu i pet ali zbog meni ne baš grand finala kakvo sam očekivao....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: