Čvrsta ruka mira - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čvrsta ruka mira

Čvrsta ruka mira

The Pacifier (2005.)

Walt Disney Pictures / Continental film

95' akcija, komedija, obiteljski

Režija:           Adam Shankman

Uloge: Vin Diesel, Lauren Graham, Faith Ford, Brittany Snow, Max Thieriot, Chris Potter, Carol Kane

Scenario:        Thomas Lennon, Ben Garant

Producent/i:   Gary Barber, Derek Evans

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Čvrsta ruka mira

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
23
0.00

Nakon što ne uspije zaštititi bitnog vladinog znanstvenika, agent Wolfe odluči pomoći njegovoj obitelji. Misija će ipak biti teža nego što je računao…

Što reći na početku nego Vin Diesel, Vin Diesel, Vin Diesel. No, iako vam to govori gotovo sve, ipak nije riječ o njegovom tipičnom 'jak sam, mišićav i moćan' filmu. Vin bi naime, malo promijenio ploču i s blesastim osmijehom na licu zaplovio i u vaša srca. On je možda i moćan, ali prije svega se u njemu krije emotivan obiteljski čovjek. Ako još niste znali :)

Priča ide ovako – nakon što zločesti stričeki otmu bitnog vladinog savjetnika Shanea, agent Wolfe (Diesel) dobiva sveti zadatak da štiti njegovu obitelj, što će reći njegovih petero potomaka, da bi gospođa mogla otputovati u Švicarsku gdje je pohranjen izum koji bi obitelji možda mogao spasiti glavu. Wolfeu će to biti najteži zadatak u životu, a klinci će mu prirediti mnogo više zavrzlama nego neki tamo ubojice.

Kritičari film uspoređuju s uratcima tipa 'Policajac u vrtiću', iako se slažu da je riječ o mnogo slabijem uratku (ako je to moguće). Razočarani bi mogli biti i Dieselovi odani fanovi, jer će on biti više maza nego opasni frajer. Film je, unatoč obiteljskom tonu dobio PG (parental guidance) oznaku jer ima scena koje uključuju nasilje i žrtve, a spomenimo još na kraju da je glavna uloga u početku bila namijenjena Jackieu Chanu.

m.n.