Prokleti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prokleti

Prokleti

Cursed (2005.)

Dimension Films / UCD

105' horor, triler

Režija:           Wes Craven

Uloge: Christina Ricci, Michael Rosenbaum, Shannon Elizabeth, Bambi Allen, Scott Baio, Portia De Rossi, Joshua Jackson, Mya

Scenario:        Kevin Williamson

Producent/i:   Marianne Maddalena, Kevin Williamson

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Prokleti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.07
15
0.00

Scenarist Kevin Williamson i redatelj Wes Craven, nakon 'Vriska' udružili su svoje vještine u filmu kojeg su SVI jednoglasno spljuvali.

Kombinacija koja je te 1996. poharala kino blagajne, još godinama inspirirala nastavke, ali i svakojake parodije, ovaj put, po mišljenju kritike i publike (pročekiraj rotten) - zaslužila je sigurni prst prema dolje. Nije im pomogla niti gothic queen Christina Ricci. Niti mladi, 'milk white skin' cast u pratnji.

No, no, ipak ćemo vam priložiti crticu, dvje sinopsisa, a u gornje redove ionako se možete (razuvjeriti jedino ukoliko i sami posvjedočite priči. Hoćete li to napraviti u okruženju velikoga platna, kokica&cole ili doma u puno jeftinijem aranžmanu, druga je priča.

Mjesto je radnje zapadna američka obala, Los Angeles. Za vrijeme lijepoga, punoga mjeseca, nešto je iskočilo pred blizance Ellie i Jimmyja (Ricci&Eisenberg), koji su svojim automobilom naglo prikočili i skrenuli s ceste. Spasili su si život, ali ih je incident zauvijek promijenio.

Karijeristica Ellie i inferiorni joj brat Jimmy odjednom su postali nevjerojatno fizički jaki s pojačanom osjetljivošću i gotovo opipljivom aurom koju su mogli osjetiti svi oko njih. Problem u tim bajkovitim i superfenomenalnim novim osobinama bio je taj što ih više nisu mogli sami kontrolirati.

Nema im druge nego razriješti misteriju koja ih je zahvatila, pače prekinuti tu igru duhova. Ukratko - suvremeni čovjek u borbi protiv zala iz pradavnina.

Kako sinopsis ne može biti veći default nego što jeste (što je karakteristika gotovo svih horora), pitate se gdje je u ovom slučaju priča otišla krivo. E, pa tu je i greška default - iliti smiješ se kada bi trebalo vrištati, a okrećeš očima kada bi se trebalo smijati, kazao je kritičar New York Timesa. Ostale zaista zanimljive kritike (poput one 'scream free') pročitajte ovdje.