Zemlja živih mrtvaca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zemlja živih mrtvaca

Zemlja živih mrtvaca

Land of the Dead (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

93' akcija, horor, triler

Režija:           George A. Romero

Uloge: Simon Baker, Asia Argento, Dennis Hopper, John Leguizamo, Robert Joy, Pedro Miguel Arce

Scenario:        George A. Romero

Producent/i:   Mark Canton, George A. Romero

Zemlja:          SAD, Kanada, Francuska

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Zemlja živih mrtvaca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.56
27
0.00

luks1991 17.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

još gluplje

jedan od najglupljih u povijesti filma

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

amar kasumovic 14.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

glupo

kakav glup film posudio sam film iz videoteke mislio sam bit ce neka akcija kad nista gluplji horor nisam nikad vidio

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dale 03.06.2009 Ocjena recenzije : 3.0

ništa posebno

svašta je tu romero smixao.
fabula je najjednostavnije šta se moglo smisliti i pokreće ju gramzivi hopper koji ima, iz samo njemu znanih razloga, potrebu pljačkat ubogog meksikanca, sakrivat svoje novce i tjerat ga da cilja raketama u njegovu zgradu. generalno gledano, bezveze.

detalji, pak, unutar fabule, poput interesantnih likova, te same ideje o pametnim zombijima i praćenje "njihove strane priče" znatno su zanimljiviji, iako ih malo kvari nategnuto prosječna gluma.

horor faktor je slab i uglavnom se radi o nekolicini solidno prikazanih gadljivih scena. napetost se pojavljuje periodično i nije bitnije upečatljiva.

u globalu film ne nudi ništa posebno osim nekolicine novina i zanimljivosti koji će više zaintrigirat ljubitelje horora od "običnog" gledatelja, a da bi zaradio više od prosjeka mu onemogućuju dosta slab horor efekt i glumačka ekipa koji upravo tog "običnog" gledatelja ostavljaju prilično ravnodušnim.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 14.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

moglo je ovo i bolje...

Glupasti zaplet, jeftina gluma, glupi, ali svemogući zombiji...bla bla bla...
Odgledao i to je to. Nije očajno, ali mogao sam i preskočiti ovaj ''horor''-filmić

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 13.11.2008 Ocjena recenzije : 2.33

Super scenarij + Romero!

Tek sad sam se dočepao ovog filma i odlučio ga odmah pogledati. Kao prvo, mene Romero nikad nije razočarao no ovog puta me čak i iznenadio. U kinu sam gledao 'Diary of the Dead' a sad ovaj film doma i mogu reć da je Land puno bolji od Diarya. Zašto? Uz standardno dobrog Romera u ovom filmu me impresionirao scenarij. Zombiji su postali pametni i imaju vođu (odličan lik Big Daddya) koji ih vodi prema gradu gdje žive ljudi. U 'ljudskom' gradu imamo siromašne i bogate a svi su ograđeni ogradom. Bogati žive u neboderu (predvođeni legendom Hopperom),dok siromašni žive na cesti i kako bi se reklo dano im je kruha i igara. Romerova kritika društvu je standardna no ujedno i najbolje zamišljena. Također krvi ima puno no tu nema toliko strašnih scena,više gadljivih i mislim da Romero nije koristio strah kao primarni adut.Što se glumaca tiče pročitao sam dosta negativnih kritika no nitko ne upropaštava film. Baker je suzdržan, Argento nije pogodila lik, a Leguizamo i Hopper se super zabavljaju. Uglavnom film je preporučljiv za sve ljubitelje horora jer je inteligentan, krvav a i Romero je redatelj. Treba li vam bolja pozivnica?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 12.12.2005 Ocjena recenzije : 4.0

ok

Dobar film ,kao fan tog žanra filmu dajem 4.Film prati svijet poslije zaraze,ljudi su u ograđenim gradovima i pljačkaju okolna mjesta za hranu i lijekove.U gradovima imaju staleže(bogate i siromašne)i da bi bio kakav takav privid stvarnosti sve je puno droge,prostitucije i okrutnih igara.Borbe zombija u kavezima.No desi se evolcija ili neštro drugo i zombiji počinju razmišljati.Okupe se i krenu putem grada i njegovih blještavih svjetla(svjetla ih privlače)...Kada sam prvi put gledal Zoru živih mrtvaca(staru iz 70 tih)bio mi je jedan od top 5 horrora ikad.Kada sam čuo da snimaju remake isprva sam bio sumnjičav a kada sam vidio što su skemijali bio sam oduševljen i više.Zombiji nisu gegali(kao u Zemlji)več su trčali i to jako brzo,bili su gladni i samo im je na umu bilo kako se nahraniti(nisu pucali iz uzija,niti tankali aute),film je bio mračan ,strašan,smiješan,odlična muzika i kamera jednom riječju fantastičan.Zemlja iskreno malo me razočarala,nema u njoj neke napetosti istina ima nekih scena koje nisu za one sa slabim želucima(kada jedu crijeva i sl.)ali to su scene koje nisu strašne nego više gadljive.ocjena 4(malo nategnuta)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 11.12.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Misterijozno!

da se ne bi ponavljale izreke "pa to smo već vidjeli", stvarno je odlično scenarijski i nadasve kostimski odrađeno super!
Vrlo napeto od početka do kraja. Filmski trikovi su sasvim uvjerljivi. Za sve koji obožavaju takvu vrstu žanra neće požaliti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

branko33 26.10.2005 Ocjena recenzije : 1.0

mogu vam reći da je ovaj film bio bolji i od ostalih filmova sa zombijima.meni nije jasno kako oni mogu u roku sekunde naučiti plivati,razvaljivati ograde,pucati,......
neki glumci nisu trebali biti u ovom filmu,nažaost nisam pogledao do kraja film pa ne znam kako završava,ali mi je super cijeli film,pogledao bi ga još stotine tisuša puta............................

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tamagochi 11.08.2005 Ocjena recenzije : 2.5

Pametni Zombiji

Joj, još jedan zombi film.Jedino što ovaj naslov izdvaja iz mnoštva je to što ga je režirao Romero, čovjek koji za šta radi kad su zombiji u pitanju.Dobra fora je i to kaj su zuombiji malo pametniji, mnogo crijeva , krvi i iznutraca, ali loš izbor glumačke ekipe.
Nije za one slabijeg želuca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

songoku 10.08.2005 Ocjena recenzije : 2.71

Sequel of the dead

Mrzim ove zombije! Tek nakon što sam tužna srca odgledao "new school" zombije u Resident Evilu i 28 days Later, koji trče brže nego najbrži profesionalni sprinteri, nadao sam se zombijima stare škole u novom Romerovom filmu. No, ovim zombijima ne smeta to što im je fali pola mozga, a druga polovica im je puna crviju, ne, ovi zombiji uče. hm.... ja ne mogu proči test sa cijeli mozgom, a ovi sa metalnom šipkom u glavi bez problema nauče pucati iz AK47-ce. Uskoro nas čeka vrijeme gdje če nam zombiji slati spam i postajati šefovi (sadašnji šef mi ionako nije predaleko od corporate zombija :)
Anyways, film me definitivno nije razočarao, dovoljno je drukčiji od ostalih zombie flicksa, ima dovoljno iznutrica, poznate Romerovske društvene kritike, iznutrica, napetih trenutaka, iznutrica i zanimljivih likova. I iznutrica. Romero ga je više-manje dobro režirao, iako imam par zamjerki u vezi kraja filma. Bez brige, neču vam ništa spoilat. Preporuka: film pogledajte u društvu, gladni. Svidjet će vam se. Braaaiiiiins.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sebastian 06.08.2005 Ocjena recenzije : 4.11

zombiji i dalje zive

Imamo povratak velikoga filmasa horrora Georga A. Romera i njegovu Zemlju zivih mrtvaca, film je dosta dobar, nije bolji od zore zivih mrtvaca, najavio je redatelj jos jedan nastavak ali film je dosta slabo zaradio od onoga sta se ocekivalo (samo 20 milijona u americi) pa nastavka vjerojatno nece bit. Romero donosi nesto novo i pogada u sridu ( razvoj novih sposobnosti zombija, koristenje starih sjecanja). Mala zamjerka losoj glubi i odabranoj glumackoj ekipi ali film je Ok. Romero pocinje radit na novom horroru Diamond dead o rokerima koji ustaju iz mrtvih, jeee, jedva cekam! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lucky 04.08.2005 Ocjena recenzije : 2.17

Dobar film

Za sve ljubitelje horora prava poslastica,Romero je još u formi.Priča je dobra,sviđa mi se što ju je osuvremenio čak su i zombiji postali pametniji.Čovjek vas drži cijelo vrijeme na rubu sjedala,inače film ne preporučam osobama slabijeg želuca.Glumci su dobri D.Hopper posebno i on je još u formi.Efekti su sjajni a krvi ima do koljena,nadam se da će Romero napraviti direktan nastavak ovog filma kao što je najavio.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: