Hrabri Pero - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hrabri Pero

Hrabri Pero

Valiant (2005.)

Vanguard Animation, Buona Vista Pictures / Blitz film i video

109 min. avantura, animirani, komedija

Režija:           Gary Chapman

Scenario:        Jordan Katz, George Webster, George Melrod

Producent/i:   John H. Williams

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

 

Hrabri Pero

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.95
20
0.00

Leone 15.01.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Spašavanje goluba Ryana

Priča o herojskim pothvatima golubova pismonoša u jeku Drugog svjetskog rata? Molim?! Šta?! Kako?!? Nevjerojatno, ali istinito. Golubovi pismonoše su se stvarno koristili za komunikaciju sa francuskim pokretom otpora, (a kažu da je Alo, Alo imao glupe načine). Da stavr bude gora, Britanci su 32 goluba dodijelili medalje za hrabru službu (možda je i Boško Buha stvarno bio buha).
Priča o malom golubu Valiantu (ili po naški Peri, ajme glupog li prijevoda) koji se dobrovoljno javlja u kraljevsku službu i uz još mnoge šarolike golubove spoznaje vrijednu lekciju o bratstvu, odanosti, patriotizmu, itd. Ovo je inače prvi kompjuterski animirani film u potpunosti produciran i sniman u Britaniji pa shodo tome i glumci su velike britanske zvijezde (Ewan McGregor, Hugh Laurie, John Cleese, John Hurt,...) i britanski štih je svugdje prisutan.
O čemu možemo govoriti kada govorimo o kvaliteti animiranog filma? Možemo govoriti o:
1. animaciji. Animacija je na razini današnje tahnologije. Daleko od onih bolesnih japanskih, ali solidno.
2. Glumci. Glumci su ok. Ništa veliko, ali nije ni loše. samo ću izdvojiti Hugha Laurieja u ulozi goluba heroja, ala je cool. Ono pravi avijatičar, sunčale cvike, bijeli šal oko vrata i preživi sve što treba i, meni uvijek smiješni, John Cleese u ulozi zarobljenog i nadrogiranog goluba.
3. Fore. Ima ih nekoliko, možda desetak baš dobrih, a ostale su tak-tak. Najbolje su prikazi samih likova, posebno Nijemaca. Obratite pažnju što glavni zlikovac pjeva dok se tušira (referenca na film).
4. Sinkronizacija. Nisam ni htio gledati domaću verziju jer ako valja original, zašto mijenjati. Inače nisam ljubitelj glasova braće Mirković, trebali su stati nakon Smogovaca.
5. Djeca. Je li ovo film za djecu, pitate se roditelji-čitači. Je. Iako tema Drugog Svjetskog rata nije baš dječja, sve strahote su maknute i film je jedna lijepa lekcija o odanosti i prijateljstvu, kao i većina crtića.
Za kraj, film je sasvim prosječan. Tko voli, nek izvoli. GUK!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lejla 16.10.2005 Ocjena recenzije : 3.0

HRABRI PERO

UKRATKO SUPER

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

HR-Titan 28.09.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Valiant sinkronizirani

Evo da ja dam ocjenu sinkronizirane verzije....

Crtic je koma. Losa radnja, glupe fore, da ne pljujem previse , sve mi se desavalo nekako nepovezano...mozda zato kaj sam bio sa jednim jako zgodnim komadom .hahaha.salim se.
uglavnom sam ocekivao vise.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alex_strike25 20.09.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Valiant

Na moju sreću ne gledam sinhronizirane verzije, već originale, jer ipak mislim da je sve u originalu bolje, naši nikako da nađu prave glasove za crtiće, očito nemaju baš previše sluha.
Ptičje sudjelovanje u 2.svjetskom ratu. Borba između sokola i golubova pismonoša, pomoć životinjskog francuskog pokreta otpora (miševa).
Kroz cijeli crtić se uz naravno rat protežu i ludorije Valiantovog tima (2 smješna brata, šminker, gradski golub), od njihovog treninga, pa sve do rješavanja svijeta. Na kraju naravno uspiju i donesu poruku koja je premjestila iskrcavanje na Normandiju i tako na kraju donijela i kraj rata.
Gledljivo, animacija je dobra, definitivno gledati na engleskom jeziku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: