Mračne vode - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mračne vode

Mračne vode

Dark Water (2005.)

Buena Vista Pictures / Blitz film i video

105' horor, triler

Režija:           Walter Salles

Uloge: Jennifer Connelly, Ariel Gade, John C. Reilly, Tim Roth, Dougray Scott, Pete Postlethwaite

Scenario:        Kôji Suzuki, Hideo Nakata, Rafael Yglesias

Producent/i:   Doug Davison, Ashley Kramer, Roy Lee

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Mračne vode

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
25
0.00

sarah 99 19.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

dosadan film ali zanimljiv kraj tj dosta tužan da osjetljivim dušama može pokloniti pokoju suzicu. Vrijedi pogledat..
P.S. postoji scena u kojoj ćete točno znati što slijedi ali svejedno ćete se trznuti...he he

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 04.01.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Mračne vode

Gledao sam japanski original, ali ne čini mi se sada izlišnim uspoređivati ova dva filma niti ponavljati beskrajne kritičarske studije o pomanjkanju ideja u današnjem Hollywoodu. Sallesov sam film pogledao kao sasvim novo ostvarenje, pokušavši imati sasvim objektivno viđenje (tim više što me original i nije pretjerano oduševio). I – sve je u filmu, od početka do završetka, prosječno, toliko da mogu samo bespomoćno konstatirati da je u pitanju ona najsmušenija filmska zvjerka o okojoj ne znate što točno reći ili misliti, osim da je, eto, OK. Može proći. Nisam zaspao. Ono, simpa. Ništa posebno. Vlažna atmosfera je dojmljiva, ali ne i tako snažna kao, recimo, u Fincherovoj "Sedmici". Jennifer Connely je oku uvijek sjajna, a i zanatski sasvim solidna, ali nikako i nezamjenjiva. Priča je zaokružena, ima moralnu crtu (roditeljski (ne)mar, majčinska požrtvovnost i tako dalje...), ali ne mogu kazati da me razvalila. Šta još? Ma šta reći? Ono, simpa. Ništa posebno...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 26.12.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Moglo je i bolje...

Bolje od japanske verzije, ali ne toliko da se može pamtiti po izuzetno odličnom filmu. Krug 2 ili Prokletstvo ( The grudge ) je mnogo bolje.
tako da bi ocjena bila 3.
Ništa za dodati...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jbarun6 28.09.2005 Ocjena recenzije : 2.0

DARK WATER

Ovo je stvarno napet film.Pogotovo ona mala djevojčica što je htjela ugušiti Dahlinu kćer.Ne bih baš rekla da je ovo horor već psihološka drama.Svakako pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 07.09.2005 Ocjena recenzije : 3.0

japanska masta

HVALA BOGU da americka filmska masinerija vise ne mora razbijati svoje glave trazeci stare filmove svoje produkcije, stripove i sl.
sada su tu inovativni mozgovi japanaca koji ce napraviti pravu stvar (ili u svakom slucaju nesto novo i nevideno), a amerikanci ce to prilagoditi nasim umovima, nesto zaraditi i zadovoljiti ugovore. samo da ne pretjeraju, pa da nam i to ne postane dosadno, jer sve je vise krugova i VODE oko nas u zadnje vrijeme.
u svakom slucaju dobro je da smo i mi postali upoznati sa strahovima japanaca. ja sam zadovoljan njihovim idejama i americkim normama izgleda... filmova naravno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: