Jurski park 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jurski park 3

Jurski park 3

Jurassic Park III (2001.)

Universal Pictures / Blitz film i video

92' akcija, avantura, ZF

Režija:           Joe Johnston

Uloge: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola, Trevor Morgan

Scenario:        Michael Crichton, Peter Buchman, Alexander Payne, Jim Taylor

Producent/i:   Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Larry J. Franco

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Jurski park 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.91
22
0.00

Here we go again! Još malo CGI dinosaura i vrištećih homosapiensa trebalo bi biti dovoljno za 90minutnu zabavu. Hmmm...

Mjesto radnje ponovno je tzv. site B na kojem se odvijala većina drugog nastavka. Dinosauri tamo žive u svom prirodnom okruženju (aha) nedirnuti od pogane čovjekove ruke (barem od drugog nastavka). Nakon što je pauzirao dvojku u trećem djelu ponovno gledamo Sama Neila u ulozi dr. Alana Granta, paleontologa koji se posvetio iskopinama.

Njegovu svakodnevnu rutinu prekidaju milijunaš Paul Kirby (William H. Macy) i njegova bivša žena Amanda (Téa Leoni) s nemoralnom ponudom. Obećaju bogato financirati njegova istraživanja u zamjenu za ulogu vodiča prilikom preljetanja otoka Isla Lasorna (site B). Ubrzo će na vidjelo izaći skriveni motiv ekspedicije - pronalazak Kirbyjevog izgubljenog sina i Amandinog dečka koji su nestali na otoku.

Spielberg je režisersku palicu prepustio Joeu Johnstonu poznatom prije svega po dječjoj fantaziji Jumanji. Za razliku od prva dva filma T-Rex je naslovnu ulogu prepustio golemom spinosaurusu. Njihova borba jedna jedan je od najuzbudljivijih djelova filma. Važnu ulogi igraju i pteranoidi, golemi leteći gmazovi koje smo imali prilike vidjeti u sporednoj ulozi u 'Izgubljenom svijetu'.