Batman se vraća - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Batman se vraća

Batman se vraća

Batman Returns (1992.)

Warner Bros. / ISSA film i video

126' akcija, krimi, fantastika

Režija:           Tim Burton

Uloge: Michael Keaton, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Danny DeVito, Michael Gough

Scenario:        Daniel Waters, Sam Hamm

Producent/i:   Michael Uslan, Jon Peters, Peter Guber

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Batman se vraća

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.27
44
0.00

Jokera je zamjenio Danny 'Pingvin' DeVito, a tu je i Michelle 'Catwoman' Pfeiffer. Miijau!

Tri godine nakon izvrsnog originala na red je došao i nastavak koji iz današnje perspektive izgleda puno bolje nego 1992. iako ni tada nije bio loš, naprotiv. Ističem to iz razloga što znamo što je Joel Schumacher uspio napraviti od nekad slavne franšize. Zato smo sretni da je u režiserskoj stolici ponovno Tim Burton koji ponovo vjerno dočarava gotičku, mračnu atmosferu iz jedinice. Nikako ne smijemo zaboraviti Daniela Watersa, scenarista koji je Burtonu servirao zanimljiv materijal.

Novi Batmanov (Michael Keaton) veliki rival je Oswald Cobbleport/Pingvin (Danny DeVito), čovjek odgojen u ne ljudskim uvjetima od strane pingvina, koji nastoji pronaći put u visoko društvo i saznati pravi identitet svojih roditelja. Koristi sažaljenje javnosti kako bi prikupio simpatije i pokrenuo svoj master plan koji uključuje krvavo preuzimanje vlasti u gradu. DeVito se izvrsno snašao u ulozi groteskne spodobe koja usprkos silnom trudu ne može zatomiti svoju životinjsku prirodu.

Ovoga puta imamo i treću osobu između glavnih rivala. Riječ je o Seliny Kyle (Michelle Pfeiffer), sekretarici koja neslavno završava, no ispostavlja se da je izgubila samo jedan od svojih devet mačjih života. S jedne strane imamo Waynea i Kyle između kojih se rađa nešto više od prijateljstva, a s druge Batmana i Catwoman kao velike rivale. Uživajte dok možete.

U kolekciji se još nalazi 'Batman', 'Batman zauvijek' i 'Batman i Robin', svi u posebnom, dvostrukom DVD izdanju.

i.k.