Batman i Robin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Batman i Robin

Batman i Robin

Batman & Robin (1997.)

Warner Bros. / ISSA film i video

130' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Joel Schumacher

Uloge: Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Chris O'Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone

Scenario:        Akiva Goldsman

Producent/i:   Peter MacGregor-Scott

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Batman i Robin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
43
0.00

You're not sending ME to the COOLER!

Here we go again! Četvrti nastavak Batman serijala ostat će zapamćen kao jedan od najvećih podbačaja devedesetih za što je u velikoj mjeri zaslužan internet odnosno ljudi koji su se webom koristili kako bi upozorili filmofile diljem svijeta da ni u kojem slučaju ne kroče u kino dvorane. Ipak, silna buka koja se digla oko filma u početku je nagnala publiku u kino dvorane, no to nije dugo trajalo.

Novi Batman je George Clooney, još vruć od 'Hitne službe', dok se akrobat Dick Grayson/Robin (Chris O'Donnell) vraća u ulozi njegovog partnera u borbi protiv zločina. Negativac u prvom planu je znanstvenik Victor Fries poznatiji kao Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) koji očajnički želi oživjeti svoju zaleđenu ženu.

U procesu će temperatura u Gotham Cityju pasti debelo ispod nule. To je naime dio njegovih planova o novom ledenom dobu i novom početku života koje je skovao sa, također bivšom znastvenicom, ženom smrtonosnog poljupca poznatom pod imenom Poison Ivy (Uma Thurman). Ona bi najviše željela vidjeti prirodu u dominantnoj poziciji i sebe na čelu novog svjetskog poretka. Good guysi dobivaju pojačanje u liku Alfredove nećakinje, mlade buntovnice Barbara Wilson (Alicia Silvestrone) koja uskače u Batgirl kostim.

Scenografija je toliko ne gotička i šarena da jednostavno bode u oči dok zaista impresivni specijalni efekti ne uspjevaju spasiti 'Batmana & Robina' ni njegovog režisera Joela Schumachera koji je nakon debakla odustao od već planiranog petog nastavka (na svu sreću). Ipak, promatrate li ovaj film kao komediju neće vam biti dosadno. Kako bi Mr. Freeze rekao 'Tonight, Hell freezes over!'.

i.k.