Grizzly Man - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Grizzly Man

Grizzly Man

Grizzly Man (2005.)

Lions Gate Releasing / Discovery film i vieo

103' dokumentarni

Režija:           Werner Herzog

Uloge: Timothy Treadwell, Amie Huguenard, Werner Herzog, Warren Queeney, William Fulton

Scenario:        Werner Herzog

Producent/i:   Billy Campbell (III), Kevin L. Beggs, Phil Fairclough

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Grizzly Man

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.30
10
0.00

zvonka 24.12.2005 Ocjena recenzije : 3.67

Čovjek vs. zvijer

Zanimljiv dokumentarac o Grizzly manu- Timothyu Treadwellu koji je 13 godina proveo živeći među medvjedima na Aljasci da bi na kraju 2003. god. i smrtno stradao. No, film ne prikazuje samo ljepotu krajolika, toga do sada neistraženog područja, već predstavlja i svojevrstan osvrt na ukupan život i rad Treadwella. Govori nam o tome tko je taj čovjek uopće bio, no da li je zbilja moguće njegov kompleksan život objektivno prikazati u 2 h trajanja filma? On se očigledno nije mogao uklopiti u običan život među ljudima gdje je nailazio na niz problema, kao što su ovisnosti, gubitak identiteta, jednostavno rečeno propadanje, pa je taj ljudski kontakt potražio među medvjedima, no grdno se prevario, jer mu oni nisu bili nikakvi prijatelji već samo zvijeri željne hrane. U kakvoj je to on iluziji živio, ne znam, i teško mi je povjerovati da netko može biti toliki fanatik da takvom ogromnom i strašnom stvoru tepa, te ne osjeća strah ili poštovanje. To je osjećala njegova djevojka, no on ju je uvukao u cijelu tu priču, i nije im bilo spasa. Treadwell štiti medvjede od ne baš vidljivih neprijatelja usput promovirajući sebe snimajući se kamerom. Pojedine prizore snima veliki broj puta, dok ne bi ispao onako kako se sam sebi sviđao, usput naglašava da promovora svoj rad po školama naprofitabilno. Meni to sve izgleda poprilično narcisoidno, a sam kraj je i on predvidio.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

MumO19 28.11.2005 Ocjena recenzije : 3.33

Grizzly man crazy ass

Prekrasan film! Iako više gravitiram publici "zabavnih" filmova (ma što to bilo, ali znate što mislim)oduševio me grizzly man.
Ima puno razloga; film iznenađuje, zabavlja, možda sam lud ali ima nešto urnebesno smiješno u interakciji tog luđaka s medvjedima, prekrasan je itd. Prekrasan, Tadwell snima kadrove koji su stvarno nerealno lijepi, vjerojatno instinktivno, ali kakve to veze ima. Još bolje.
Iznenađuje, jer tek kroz film otkrivaš priču, ne sjećam se kad sam zadnji put pogledao film o kojem ništa prethodno znao. I počinješ shvaćati, vrlo brzo doduše, tko je taj Tadwell, te da nije baš najoštriji nož u ladici.
A i svi popratni likovi su ludi ko puške. Onak, američko ludi, ali s posebnom nadogradnjom.
Sve u svemu moja prva recenzija, imam osjećaj da je totalno suck ass ali kaj ćeš. Stvarno me se dojmio film pa rekoh ajde...
Još valja spomenuti odjavnu pjesmu koja je čisti sex, zove se Coyote mislim, nekakav country, jako mi se svidjela, ak neko zna di šta ko kako nek mi javi na palindromizacija_svisca@yahoo.com

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: