Grizzly Man - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Grizzly Man

Grizzly Man

Grizzly Man (2005.)

Lions Gate Releasing / Discovery film i vieo

103' dokumentarni

Režija:           Werner Herzog

Uloge: Timothy Treadwell, Amie Huguenard, Werner Herzog, Warren Queeney, William Fulton

Scenario:        Werner Herzog

Producent/i:   Billy Campbell (III), Kevin L. Beggs, Phil Fairclough

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Grizzly Man

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.30
10
0.00

Treadwell je povremeno odlazio na Alasku gdje je živio s grizlijima. U listopadu 2003. napali su ga i ubili, zajedno s prijateljicom Aime Huguenard.

Werneru Herzogu pak nije ništa čudno uhvatiti se u koštac s gotovo luđačkim osobnim opsesijama, što je i učinio u filmu 'Grizzly Man'.

Doc je fascinantna kronika života Timothyja Treadwella, koji svoj život provodi među divljim grizlijima na Aljasci. Fanatično se odbija pokoriti civilizaciji i radije filozofira o prirodnoj snazi harmonije i kaosa. Kao takav, izvrsna je tema za igrani film. No, nema šanse da bude dobar kao dokumentarac, makar ga glumio Leonardo DiCaprio. A to uopće nije nemoguće, jer je Leova produkcijska kuća otkupila prava na članak o Treadwellu objavljen u 'Vanity Fairu'.

Jedva čekamo da vidimo Lea kako objedinjuje lik mentalno nestabilne suicidalne žrtve, egomanijaka i spiritualnog gurua koji je vidio nešto što je ostalima promaklo.

U međuvremenu na Aljasci...  vratimo se pravom Timothyju Treadwellu, malo poznatom 'šaptaću medvjeda' koji je 46 godina živio u relativnoj anonimnosti bez obzira na veliku želju za pažnjom javnosti. Život prepun droge, cuge i nepodopština, tako barem on tvrdi, u osamdesetima je zamijenio brigom za grizlije s Aljaske, iz Nacionalnog parka Katmai, koje je želio sačuvati od lovaca.

Poznat je i po tome što je te velike dlakave i ponekad smrtonosne životinje nazivao 'party animals', a u nesretnom okretu sudbine plesnjak medvjeda pretvorio se 'dance macabre' - i Treadwell i njegova djevojka Aime Huguenard nađeni su mrtvi nakon što ih je napao oko 450 kilograma težak medvjed.