Ruske lutkice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ruske lutkice

Ruske lutkice

Les poupées russes, The Russian Dolls (2005.)

Mars Distribution / Blitz film i video

125' komedija, drama, romansa

Režija:           Cédric Klapisch

Uloge: Romain Duris, Kelly Reilly, Audrey Tautou, Cécile De France, Kevin Bishop, Evguenya Obraztsova, Irene Montalà, Gary Love, Lucy Gordon

Scenario:        Cédric Klapisch

Producent/i:   Matthew Justice, Bruno Levy

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Ruske lutkice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
12
0.00

kumpanjero 06.12.2005 Ocjena recenzije : 3.5

Isplati se pogledat

Ako vam se svidjela Amelie, vjerojatno će vam se svidjeti i ovaj film.Pogotovo mladićima u ljubavnim dilemama, trilemama itd.

Mladi pisac u tridesetima ima razne prelijepe djevojke, ali i dalje nije zadovoljan. Nikako da obuzda svoje hormone, pružaju mu se prilike za neobvezujućim seksom i on ih objeručke prihvaća. Problem je to zato što njegovog starog djeda zanima kad će se njegov unuk skrasiti, a nit curi s kojom u drugoj polovici filma živi (Wendy) se ne sviđa što on spava s drugom/drugima.

Uglavnom, naš junak se osjeća loše što je dokaz da čovjeku u životu nije dovoljno imati puno žena i puno piti, nego je za zadovoljstvo to potrebno ukomponirati u smislenu cjelinu. Čini mi se da niti na kraju filma junak ne ostvaruje taj smisao i da će ostaviti curu s kojom je završio čim uleti neka druga zgodna obožavateljica.

Film je pretrpan sporednim likovima, čudnim montažnim sponama, flešbekovima i sporednim šaljivim detaljima što ga baš i ne čini umjetničkom cjelinom, pa mi se čini da se ističe prije svega komercijalni potencijal (šarmirati razne dobne skupine gledatelja raznih interesa).

Sve u svemu, meni je film izrazito gledljiv i nije mi bio dosadan, likovi su mi bili zanimljivi, detalji dojmljivi, a glumice prezgodne. Preporučam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: