Mi nismo anđeli - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mi nismo anđeli

Mi nismo anđeli

We're No Angels (1989.)

Paramount Pictures / VTI

106' komedija, krimi

Režija:           Neil Jordan

Uloge: Robert De Niro, Sean Penn, Demi Moore, Bruno Kirby, Ray McAnally

Scenario:        David Mamet

Producent/i:   Robert De Niro, Art Linson, Fred Caruso

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Mi nismo anđeli

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
5
0.00

U remakeu klasika Michaela Curtiza dvojica se odbjeglih zatvorenika sakrivaju u crkvu gdje ih zamjenjuju za svećenike.

Zamislite Seana Penna i Roberta De Niroa u svećenićkim haljama. Nije vam uspjelo? Niti meni no usprkos svemu ti su se opaki tipovi ipak uspjeli infiltrirati u crkvu kako bi izbjegli smrtnu kaznu. Ovdje je riječ o remakeu istoimenog klasika Michaela Curtiza iz 1954. godine sa Humpreyem Bogartom u naslovnoj ulozi.

Umjesto trojice odbjeglih kažnjenika ovdje su dvojica. Nedu (Robert De Niro) i Jimu (Sean Penn) se 'smiješi' smrtna kazna te se odlučuju na bijeg. Sakrivaju se u samostanu blizu kanadske granice te se prerušavaju u svećenike. Njihov master-plan uključuje bijeg preko granice u sklopu velike religijske ceremonije no, kao što to obično biva, nailaze na probleme.

Situaciju će prvo zakomplicirati Ned koji se zaljubljuje u Molly (Demi Moore), samohranu majku retardiranog, gluhog djeteta. Jim se u međuvremenu upoznaje sa Svemišnjim te se preobražava u religioznog čovjeka. Novostečena vjera se, naravno, kosi sa njegovim planovima.

Ne treba niti pogledati film da bi se dokučila njegova 'svi zaslužuju drugu šansu' poruka, no za razliku od Curtizovog filma realizacija remeaka blago rečeno šteka.

i.k.