Camille - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Camille

Camille

Camille (1936.)

MGM / ISSA film i video

109' drama, romansa

Režija:           George Cukor

Uloge: Greta Garbo, Robert Taylor, Lionel Barrymore, Elizabeth Allan, Henry Daniell

Scenario:        Zoe Akins, Frances Marion, James Hilton

Producent/i:   Bernard Hyman, David Lewis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Camille

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Garbo glumi hedonistkinju koja je po prvi puta otkrila pravu ljubav no ne može se nositi s njome.

Ljubitelji klasika i prije svega poklonici Grete Garbo smatraju 'Camille' njezinim najboljim filmom dok neki zamjeraju toj klišejima prepunoj priči koja je prije sedamdeset godina možda i bila originalna. Uz to, Garbino predramatiziranje dodatno daje za pravo kritičarima no to je uvijek bila jedna od njezinih glavnih odlika.

Radnja filma smještena je 1947. godine u Parizu, gradu prebogatom noćnim klubovima, barovima, kockarnicama i muškarcima i ženama željnim neprestane zabave i tjelesnih užitaka. Među njima je i Marguerite Gautier (Greta Garbo), prelijepa žena koja živi sa barunom Varvilleom (Henry Daniell) no njihova veza ne počiva na ljubavi.

U noćnim avanturama, za vrijeme posjeta operi upoznaje plemića Armanda (Robert Taylor) koji slučajno upada u njezinu ložu. Isprva koristi blagodati njegovog društva, kao što je poziv u posjet na ljetnikovac nastojeći zatomiti emocije koje sve više izbijaju na površinu. Naposljetku se zaljubljuje u šarmantnog mladića no na put njihovoj sreći staje njegov otac koji ju moli da se ne uda za njegovog sina i tako mu ne uništi karijeru.

Marguerite shvaća da nije vrijedna prave ljubavi te napušta svog ljubavnika što njega potpuno slomi. Shrvani Armando ne zna da je Marquerite teško bolesna i da joj nije preostalo mnogo od života.

i.k.