Obiteljska stvar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Obiteljska stvar

Obiteljska stvar

The Family Stone (2005.)

20th Century Fox Distribution / Continental film

102' komedija, drama, romansa

Režija:           Thomas Bezucha

Uloge: Dermot Mulroney, Diane Keaton, Sarah Jessica Parker, Claire Danes, Rachel McAdams, Luke Wilson, Craig T. Nelson

Scenario:        Thomas Bezucha

Producent/i:   Jennifer Ogden, Michael London, Mindy Marin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Obiteljska stvar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
24
0.00

Strano tijelo ulazi u obitelj. Obitelj skenira. Hoće li strano tijelo biti prihvaćeno?

Obiteljski film, nepretenciozna dramedijica, debut redatelja Thomasa Bezucha, ali i prva glavna uloga Sarah J. Parker nakon 'Sexa&grada'.

Everett Stone (Dermot Mulroney) kući dovodi novu djevojku kući u Massachusetts. Stoneovi su prilično liberalna, hipi obitelj (roditelji su puni razumijevanja za romansu svog nagluhog sina i njegovog dečka koji planiraju posvojiti dijete), vole žurke, pjesmu i smijeh.

Big mama obitelji Cybil (Diane Keaton), otac Kelly (Craig T. Nelson) i trudna kći (Elizabeth Reaser), cinična i ogorčena sestra Amy (Rachel McAdams), polunijemi gej brat Thad (Tyrone Giordano) i dobroćudni Ben (Luke Wilson), koji iznad svega cijeni dobru duvku.

Naravno, ne bi to bio komedijsko-dramski mišung da ne postoji problemčić, naime, Everettova je buduća Meredith, naime, pomalo napeta, hladna i iritantna Newyorčanka (Sarah Jessica Parker). Problem je u tome što se cijela obitelj divljački opire Meredithinu ulasku u obitelj. Everett stvari samo pogoršava pokušavajući što prije nataknuti prsten iz bakine ostavštine na prstenjak svoje napete odabranice.

Izmorena od cijele situacije, Meredith napušta obitelj, odlazi u hotel i u pomoć poziva svoju mlađu sestru Julie (Claire Danes). Julie je, za razliku od suhe i stresovane Meredith, opuštena i prizemljena cura... baš kao što je i Everett nekad bio... slutite već kuda to vodi. Da situacija bude što zapetljanija, Ben je od prvoga trenutka zabezecirao Meredith….

Alieni u obitelji nisu nam nepoznata filmska tema. 2004. Jay Roach istu je temu obradio u 'Meet the Fockers' s napetim Benom Stillerom, pa onda već svima dobro poznata komedija Charlesa Shyera iz 1991., obrada briljantnog Minnellijevog 'Father of the Bride' iz 1950., sa Steveom Martinom i, opa, opet Diane Keaton, kojoj očito leže uloge majki. 

Obiteljska stvar je film koji je nakon izlaska u SAD-u pobrao dosta dobre kritike. Huston Chronicles ga smješta negdje između 'Vremen nježnosti' i 'Zapravo ljubav', a većina se jednoglasno slaže oko činjenice da je to jedan izuzetno topao film s ne tako uspjelim forama.