Sonny - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sonny

Sonny

Sonny (2002.)

Gold Circle Films / Discovery film i video

110' krimi, drama

Režija:           Nicolas Cage

Uloge: James Franco, Brenda Blethyn, Harry Dean Stanton, Mena Suvari

Scenario:        John Carlen

Producent/i:   Nicolas Cage, Norm Waitt

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sonny

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
2
0.00

Nicolas Cage nas je u svom redateljskom debiju odlučio počastiti krimi dramom s Deanlike žigolom te prostitutkom Menom Suvari.

Mjesto radnje je New Orleans, 1981. je godina, iako je zaista teško zaključiti da je riječ o osamdesetima. Žigolo Sonny Phllips (James Franco) upravo je pušten iz vojske te odlazi u New Orleans u posjet majci, istovremeno i svodnici koja tamo vodi bordel.

Mama Jewel (Brenda Blethyn) obožava sina te ga nastoji spojiti sa Carol (Mena Suvari), novom prostitukom koju je upravo regrutirala. Sonny pak ima druge namjere, koje nikako ne uključuju majku. On se, vjerovali ili ne, želi zaposliti u knjižnici. Carol pak čini sve ne bi li udovoljila Sonnyju. Jednom čak klijentu nudi besplatan seks kako bi Sonnyju kupila nabrijanog Pontiaca.

Cage je Sonnyja izgradio na Deanovom 'Buntovniku bez razloga' s jednom iznimkom - on se nikad nije palio na knjižnice. Za kraj vas još moramo upozoriti na veću dozu golotinje i tu ne mislimo na Menu Suvari već na generaciju Sonnyjeve majke na čelu sa 65godišnjom Brendom Vaccaro!

i.k.