Dar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dar

Dar

The Gift (2000.)

Paramount Classics

112' drama, horor, misterija

Režija:           Sam Raimi

Uloge: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Keanu Reeves, Greg Kinnear, Hilary Swank

Scenario:        Tom Epperson, Billy Bob Thornton

Producent/i:   Sean Daniel, Ted Tannebaum, Gregory Goodman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
18
0.00

Vidovnjakinja Annie živi kraj Savannaha s troje djece, a suprug joj je poginuo. Svojim darom za proricanje budućnosti hrani djecu i jedva preživljava.

Annie zarađuje tako što ljudima čita sudbinu iz karata, a ljudi u mjestu u kojem živi smatraju je vješticom. Ubrzo nakon što joj je prijetio nasilni muž jedne klijentice, Donnie Barksdale, nestane kći lokalnog bogataša, ujedino i zaručnica lokalnog školskog ravnatelja. 

Slučaj se čini nerješiv i policija pozove Annie u pomoć, bez obzira na sumnje u njen dar. Annie uskoro počinje imati vizije svezane Wayne Collins i trag je dovede do Donniea.

Donnie je uhićen, a za Annie tek sad počinju pravi problemi. Cijelo vrijeme tijekom mukotrpnog suđenja, a i poslije, mora izdržati napad na svoju vjerodostojnost, napad na to što zna privatne stvari ubijene djevojke.

Drugi problem je i psihička bolest njenog susjeda i sve veća privlačnost koju osjeća za školskog ravnatelja. Ni vizije se ne smiruju, a najviše je muči pitanje 'što ako Donnie ipak nije kriv'?