Fatalni preljub - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fatalni preljub

Fatalni preljub

Derailed (2005.)

The Weinstein Company / Continental film

110' drama, triler

Režija:           Mikael Håfström

Uloge: Clive Owen, Jennifer Aniston, Melissa George, Vincent Cassel, Xzibit, Tom Conti, Giancarlo Esposito, Georgina Chapman, David Oyelowo, Catherine McCord, William Armstrong

Scenario:        Stuart Beattie

Producent/i:   The Weinstein Company, Miramax Films

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Fatalni preljub

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
32
0.00

johnny08 22.12.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Jako loše!

Håfström je poput sunarodnjaka Hallströma nakon uspješne karijere u domovini dobio priliku pokazati svoj talent u Americi. Njegov američki debi je triler 'Derailed', kojeg karakterizira izrazito loš scenarij, i više nego predvidljiv završetak te potpuno pogrešan casting. Od glupe knjige, ne možete očekivati dobar scenarij pa Håfströma ne mogu kriviti. On donosi određenu napetost u pojedinim scenama te pokušava izvući maksimum iz scenarija punog rupa no što to vrijedi kada je teško progutati sve što nam Hollywood servira. Jennifer Aniston cijelu filmsku karijeru pokušava pobjeći od uloge Rachel i onda kada na prvi pogled ima jako zanimljivo ulogu, shvatimo da je ona neka vrsta fatalne žene. Aniston? Tko bi to povjerovao? Clive Owen je faca ali teško ga je ozbiljno shvatiti kada pokušava biti normalan čovjek koji pred kraj hladnokrvno i precizno ubija dvoje ljudi (jednog lika slučajno). Najveći plus je očekivano odlični Cassel koji nažalost mora u Americi glumiti negativce u glupim filmovima. Završni preokret je toliko predvidljiv da gotovo vrijeđa inteligenciju gledatelja te 'Derailed' tako postaje izrazito loš film kojeg bi trebali izbjeći u širokom luku. Vjerujte kritičarima, ovdje skoro ništa ne valja!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale7 06.07.2008 Ocjena recenzije : 3.0

ugodno iznenađenje!

Meni je film super.Jest da je malo predvidiv,jer sam odmah pomislio da je Jennifer umješana u sve ali priča mi je genijalna.Baš ima nekih scena di sam ostao paf...npr.kad frajer uzima svoju ušteđevinu sa računa a sa strane čuje kako kćerin aparat za dijabetis...jebenica!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

BOBI 15.11.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Fatalno sranje!

Prića je full predvidljiva, režija totalno nemaštovita... Zlo mi je gledati one stupidno izrežirane happy endove gdje neka klinka uđe u school bus i kamera se diže sa nekom laganini muzikom. Film je opako predvidljiv, likovi su toliko neinteligentni i stupidne li priče da ne može biti stupidnija! Niti Clive Owen me nije prekinuo da ocjenim ovaj film sa najmanjom ocjenom. Preporučam da kad vidite DVD izdanje u videoteci... POTRGAJTE GA!!! POŠTEDITE OSTALE LJUDE DEPRESIJE KOJA VAS DOVODI NA RAZMIŠLJANJE O SAMOUBOJSTVU!!!
ocjena filma: KULJA!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 02.10.2006 Ocjena recenzije : 2.33

Derailed

APP mi je uzeo riječi iz usta. Sve što sam htjela reći vezano za film je on rekao ali ću ipak par stvari nadodat. Mislila sam da će film biti loš zbog "prijateljice" Aniston ali sam se prevarila. Nije briljirala ali nije ni loše odradila svoju ulogu,no ipak je mogla bolje. Najviše se ističe Cassel kojeg zaista morate mrziti. Spor i monoton početak koji napetost postiže svakom novo scenom što je mene najviše oduševilo. Zanimljiva pričica koju vrijedi pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 21.08.2006 Ocjena recenzije : 3.5

A sve je počelo zbog jedne karte za vlak...

Moram priznati da sam odgledavši ovaj film ostao ugodno iznenađen, jer od filma nisam očekivao ništa posebno. Početak filma ne nudi ništa obećavajuće i upočetku je sve prilično usporeno, no kako se radnja počinje razvijati film postaje napetiji sa solidnim prekoretom na kraju. Film mi djeluje kao neka kombinacija ''Fatalne privlačnosti'' i ''Nevjerne'' gdje bi se sve trebalo vrtiti oko fatalne i tajanstvene žene koju je ovdje trebala utjeloviti ''bivša prijateljica'' Aniston. Upravo ona predstavlja i najslabiji dio ovoga filma, jer izgleda da još sebe traži na velikom ekranu, a uloge koje je dosad odigrala nisu ostavile na mene poseban dojam. Iako Aniston izgleda odlično, jednostavno mi nije ''sjela'' kao neka fatalna žena. Što se tiče Owena (nesuđenog Bonda) svoju rolu je odigrao solidno, ali on to može i puno bolje. Posebna priča je odlični Cassel u ulozi negativca, kojemu ovakve uloge izgleda odgovaraju, jer ostavi takav dojam da gledatelj njegov lik jednostavno ''mora'' mrziti.
Relativno nepoznati švedski redatelj Hafstrom je solidno odradio svoj posao i sigurno od njega u budućnosti možemo očekivati još bolje filmove.
Sve u svemu, radi se o prilično dobrom trileru koji gledatelja drži zainteresiranim do kraja filma i u kojem se napetost polako ali sigurno razvija do kraja filma. Mišljenja sam da bi film sigurno bio i puno bolji da su naslovne uloge bile dodjeljene nekim karizmatičnijim glumcima (posebno to mislim na Aniston), jer cijela radnja se zasniva samo na nekoliko likova koji trebaju nositi cijeli film.
Iako je film dobio prilično loše kritike, film se može pogledati bez grižnje savjesti

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 15.07.2006 Ocjena recenzije : 0.0

ok

Film je čist o.k.,Owen je dobar,Cassel je fenomenalan ko i uvijek a Anistonica je tak tak.Priča je predvidiva to je istina čak mi se čini da sam prije par godina gledal isti film ili jako sličan ali se trenutno ne mogu sjetiti kak se zval.Owen glumi reklamnog agenta koji u vlaku na posao sretne Anistonicu i ...završe u hotelu.Tamo u sobu upada Cassel kao pljačkaš i njega prebije a nju siluje.POslije ga počne ucijenivati...Kad isisaju zadnju lovu od njega on shvati da je bio prevaren i gdje nađe Jennifer u cijelom tom gradu on desetak miliona stanovnika?-u isom om vlaku??!!inače film je čist solidna zabava.ocjena -4 ili 3+

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 12.07.2006 Ocjena recenzije : 2.0

E' fatalno...

Zamislite si da se vozite tramvajem bez ijedne kunice, kad tamo naiđe kontrolor, a vi se ledite. Preko puta sjedi prelijepa Pepljuga koja širokogrudno plaća vam kartu do "Remize" i usadi vam se u dušu. Kako prijazna ljupka i nadasve poštena. Jasno to je početak da bi na kraju kada je u zbilji upoznate ostajete bez doslovce donjeg rublja (fino definirano). Ubojito, lopovski, prefrigano... Toga nema kod nas, zar ne? ;))) Solidan film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: