Fatalni preljub - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fatalni preljub

Fatalni preljub

Derailed (2005.)

The Weinstein Company / Continental film

110' drama, triler

Režija:           Mikael Håfström

Uloge: Clive Owen, Jennifer Aniston, Melissa George, Vincent Cassel, Xzibit, Tom Conti, Giancarlo Esposito, Georgina Chapman, David Oyelowo, Catherine McCord, William Armstrong

Scenario:        Stuart Beattie

Producent/i:   The Weinstein Company, Miramax Films

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Fatalni preljub

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
32
0.00

Slučajni susret Owen - Aniston, burna noć u hotelu i hrpa problema. Stiže novi noir Mikaela Håfströma.

'Fatalni preljub' je novi film švedskog redatelja Mikaela Håfströma koji je dosad, osim podugačke liste švedskih TV filmova snimio i 'Drowning Ghost' (2004), 'Evil' (2003) i 'Days Like This' (2001). Håfström, koji je dosad uglavnom sam pisao scenarije, za ovaj je triler noir tu dužnost dodijelio Stuartu Beattieu ('Collateral', 'Pirati s Kariba'). Filmska priča se bazira na književnom predlošku, istoimenom trileru Jamesa Siegela smještenom u newyoršku svakodnevicu.

A priča, za potrebe filma premiještena u Chicago, ide ovako: marketinški stručnjak Charles Schine (Clive Owen) vodi jednostavan život; primjerice svakog dana hvata isti vlak u 8.45 ne bi li stigao na posao. Spletom okolnosti, jednog dana zakasni i upozna šarmantnu zavodnicu Lucindu Harris (Jennifer Aniston). Sastaju se nekoliko puta na ručku ili na koktelima poslije posla, a magnetska privlačnost ubrzo završi u strastvenom susretu u hotelskoj sobi. Taj događaj i ne bi toliko žuljao da oboje nemaju sređene obiteljske živote i djecu koja ih čekaju kod kuće. Ubrzo, njihova na prvi pogled savršeno kamuflirana afera poprimi nevjerojatne razmjere kad brutalni stranac Philippe LaRoche (Vincent Cassel) upadne u hotelsko ljubavno gnijezdo i uperi im pištolj u glave. Nakon toga, životi im se okreću u najgoru noćnu moru, a Charlesova svakodnevica se pretvara u niz ucjena, prevara i nasilnih trenutaka.
 
Håfströmov film je kod kritičara nevjerojatno loše prošao, kao i Siegelova knjiga koju su književni znalci doslovno raskasapili. Ono malo hvale koju su filmske eminencije pronašle za redatelja uglavnom se vrti oko dobro izvučene napetosti, dok se loše vijesti za Håfströma izvlače iz svih ostalih elemenata filma, od njegove predvidljive radnje, pa sve do već viđenih triler momenata. Za duo Aniston – Owen kažu da je bez trunke kemije, a bivšoj miss Pitt predlažu povratak u sigurnije vode kojima je plivala u 'Prijateljima'. Dan Fienberg sa ZAP2IT.com kaže: 'Film je ona vrsta polu drame u kojoj su producenti posljednjih desetljeća voljeli gledati Michaela Douglasa. Samo ne baš dobra'.