Slobodan dan Ferrisa Buellera - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slobodan dan Ferrisa Buellera

Slobodan dan Ferrisa Buellera

Ferris Bueller's Day Off (1986.)

Paramount Pictures / VTI

103' komedija

Režija:           John Hughes

Uloge: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara, Jeffrey Jones, Jennifer Grey

Scenario:        John Hughes

Producent/i:   Michael Chinich, Tom Jacobson, John Hughes

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Slobodan dan Ferrisa Buellera

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

APP 22.03.2006 Ocjena recenzije : 5.0

Naivno, ali izuzetno zabavno

Iako danas film izgleda malo naivno, riječ je o izuzetno zabavnom filmu koji je bio veliki hit 80-ih.
Razlog velikog uspjeha filma kod gledatelja je redatelj John Hughes, jedan od majstora žanra komedije. Jednostavnu radnju tinejdžeru koji bježi iz škole kako bi se proveo po gradu, Hughes je pretvorio u 100 minuta vrhunske zabave. Za razliku od današnjih komedija koje se baziraju na vulgarnom humoru i ismijavanju drugih, Hughes je snimio film koji nikome neće biti uvredljiv i koji je bio putokaz za filmove tipa ''Sam u kući''
Broderick se odlično snašao u naslovnoj ulozi i odlično funkcionira u paru sa Ruckom koji glimi njegovog najboljeg prijatelja. Posebno bih izdvojio Jennifer Gray (proslavila se ulogom u ''Prljavom plesu'') u ulozi Ferrisove ljubomorne sestre koja je spremna na sve kako bi raskrinkala svog brata, te Jonesa u ulozi ravnatelja koji lovi Ferrisa po gradu.
Film djeluje kao skladna cjelina u kojoj se scene Ferrisovih nepodobština nastavljaju jedna na drugu. Posebno bih istaknuo glazbenu scenu na paradi kada Ferris izvodi ''Twist and shout'' koja se odlično uklopila u ritam filma i ne djeluje suvišno.
Zabavan film koji neće nikoga razočarati i koji se uvijek može ponovo pogledati, a zanimljivo je vidjeti neke današnje glumce u mlađim danima (Broderick, Sheen).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: