Slobodan dan Ferrisa Buellera - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slobodan dan Ferrisa Buellera

Slobodan dan Ferrisa Buellera

Ferris Bueller's Day Off (1986.)

Paramount Pictures / VTI

103' komedija

Režija:           John Hughes

Uloge: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara, Jeffrey Jones, Jennifer Grey

Scenario:        John Hughes

Producent/i:   Michael Chinich, Tom Jacobson, John Hughes

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Slobodan dan Ferrisa Buellera

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

Teen komedija, John Hughes, osamdesete. Treba li reći još nešto? E da, u naslovnoj ulozi markiranta glumi golobradi Matthew Broderick.

Redatelj John Hughes našao je čarobnu formulu osamdesetih godina zaradivši zahvaljujući ultragledanim teen komedijama gomilu para. Naslovi poput 'Sixteen Candles' i 'Breakfast Cluba' možda su razvikaniji od ovog filma, no to ne mora značiti da su i bolji, posebice ukoliko se ravnamo po 7.8/10 ocjeni gotovo 38000 posjetitelja imdb-a.

U glavnoj ulozi nalazi se već spomenuti Matthew Broderic. On je Ferris Bueller, snalažljivi mladić koji je uvijek imao spiku kojom je dolazio do cilja. Tako je jednoga dana odlučio malo se zabaviti u downtown Chicagu te je roditeljima prodao priču o bolesti ne bi li izbjegao školske obaveze.

Zajedno sa hipohondričnim najboljim prijatelj Cameronom i djevojkom Sloane, koju je također izvukao sa nastave, kreće u avanturu ili ti gubljenje vremena gradom koja uključuje i posuđivanje Ferrarija Cameronovog oca. Ferrisova sestra (Jennifer Grey) u međuvremenu nastoji raskrinkati brata baš kao i ravnatelj škole.

Obratite li pozornost na sporedne likove uočit ćete Charliea Sheena u ulozi maloljetnog delikventa u policijskoj postaji.

i.k.