Kuća straha - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kuća straha

Kuća straha

House On Haunted Hill (1999.)

Warner Bros. Pictures International

93' horor, triler

Režija:           William Malone, Gregg Brazzel (II)

Uloge: Geoffrey Rush, Famke Janssen, Taye Diggs, Ali Larter, Bridgette Wilson-Sampras

Scenario:        Robb White, Dick Beebe

Producent/i:   Dan Cracchiolo, Steve Richards (III), Robert Zemeckis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kuća straha

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
6
0.00

1931. u Los Angelesu, u požaru je izgorila ludnica pod upraviteljskom palicom doktora Richarda Benjamina Vannacutta.

Požar su izazvali pacijenti, a osim toga su i pobili svo medicinsko osoblje. Kasnije se ispostabilo da ih je dr. Vannacutt mučio i na njima obavljao razne pokuse. Gotovo sedamdeset godina kasnije, sanatorij je obnovljen i bogataš Stephen Price u njemu odluči organizirati zabavu za svoju zlobnu suprugu Evelyn.

Kad stignu uzvanici, on uvidi da to nisu oni ljudi koje su planirali pozvati on i njegova supruga, a ni gostima nije jasno zašto su pozvani. Među gostima su bivši igrač bejzbola Eddie Baker, liječnik dr. Donald Blackburn, nekadašnja TV zvijezda Melissa Marr i tajnica filmske tvrtke Sara Wolfe.

Bez obzira na situaciju, Price odluči nastaviti s proslavom i obznani im da će svakom dati milijun dolara, prežive li do jutra zamke, koje im je on pripremio. On je kuću napunio stvarima, koje bi trebale prestrašiti goste i potjerati ih. No situacija ubrzo izmakne kontroli, sva vrata i prozori se zatvore sami od sebe i gosti pokušavaju naći bilo kakav izlaz.

Jedan od gostiju, Prichett tvrdi da se sve to događa u kući zbog zla, koje izvire iz njenih zidova. Ispostavi se da su svi gosti na neki način rodbinski povezani s bolesnicima iz umobolnice iz 1931. Malo pomalo, svi postanu žrtve kuće i samo Eddie i Sara nakon nekog vremena pronađu potencijalni izlaz.