Nemoguća misija 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nemoguća misija 3

Nemoguća misija 3

Mission: Impossible III (2006.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

126' akcija, avantura, krimi

Režija:           J.J. Abrams

Uloge: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Billy Crudup, Michelle Monaghan, Jonathan Rhys-Meyers, Keri Russell, Maggie Q, Laurence Fishburne, Simon Pegg, José Zúniga, Bahar Soomekh

Scenario:        Alex Kurtzman, Roberto Orci, J.J. Abrams

Producent/i:   Tom Cruise, Paula Wagner, Stratton Leopold

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Nemoguća misija 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.58
43
0.00

Hrvatski ratnik 14.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Sviđa mi se

Iako nije ni izbliza dobra kao prvi dio ali je zato puno bolji od drugog djela nemoguće misije. Scenarij je pun logičkih rupa ali me to nije omelo u gledanju. Akcijske scene su sjajne, Cruise i veše nego dobar, glvni negativac je također izvrsno odglumljen.

Sve u svemu jako dobro.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 08.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

i opet - solidno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leone 22.01.2007 Ocjena recenzije : 2.33

Nemoguće za ocijeniti

Ovaj film je bio poprilično najavljivan kao akcijski spektakl godine. Spektakl je, akcijski je. Ali, kao što svi znamo, ne valja pretjerivati. Ovdje se ipak malo pretjeralo. Slažem se da se film ne treba gledati kao nešto u vezi sa Cruiseovim iritantnim ponašanjem. Da se razumijemo, Crusie je solidan glumac (njegove uloge u Jerry McGuire, Nemogućoj misiji I, Malo dobrih ljudi, Posljednji samuraj su ja dobro odigrane, čak je bio ok i u Ratu svjetova). Ovdje je također solidan-nije iritantan kao što većina misli, ali nije ni genijalan.
Režija je prosječno-ispodprosječna. Mislim, nije loša, ali nije baš ni ok. Onak' polu-loše. Ali režija je takva jer je scenarij preblesav. Logike u njemu nema ni 10 %. Iako su akcijske scene dobro tempirane, neke su toliko debilne da je ipak NEMOGUĆE neke od njih obavit. (kada Hunt provaljuje u Vatikan, a zašto, pitaj Boga (a mog'o je pitat Ga), kada provaljuje u kineski hi-tech čuvarima načičkan toranj.) Iako redatelj Abrams (osim ovog filma režirao je nekoliko epizode serije Alias) te scene ok režira i neke onjih su stvarno uzbudljive (posebno me dojmila scena kada Hunt trči kroz stari kineski gradić pun ljudi da bi našao dragu, napad na kordon tajne službe, i završni obračun-koji je čak originalan)
Sve u svemu, kako sam naslov recenzije govori, nemoguće za ocijeniti. Možda običnom laiku, ali moj osjećaj za pravdu me prisiljava da stisne tipku 3, što je i dobro, ako se uzme u obzir da je scenarij sranje za 1, ali režija iz njega izvlači nekakav potencijal i ulozi posvećen Cruise. Dakle budući da su režija i Cruise zaslužili trojku. Neka misiju voda nosi. Ali upućujem im apel da vrate De Palmu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 01.01.2007 Ocjena recenzije : 2.33

Da je barem Fincher režirao...

Kada je bilo najavljeno da će ovaj nastavak režirati Fincher, nisam mogao dočekati trenutak da ga pogledam. No međutim, kada se na redateljevom solcu izmijenjalo mnogo imena da bi završilo sa Abramsom, moja očekivanja su se smanjila.
Treći nastavak predstavlja solidni akcijski spektakl koji, u biti, i nije toliko loš koliko se o njemu govori. Najveći razlog lošem uspjehu vidim u tome što je film u potpunosti poistovjećen sa Tom Cruiseom i njegovim privatnim životom s kojim prilično iritira.
Međutim, kada se sve to ostavi po strani i posveti filmu dobije se dva sata neprekidne akcije koja je solidno napravljena.
Sama priča ne nudi ništa novo, a angažmanom Seymoura Hoffmana kao negativca filmu je trebao dobiti na ozbiljnosti. Ipak, mišljenja sam da Hoffmanov lik nije u potpunosti iskorišten s obzirom na njegov potencijal kao glumca, jer se na kraju postavi pitanje tko je tu uopće glavni negativac?
Sad da se vratim onome zašto sam toliko navijao na Finchera. Prvenstveno jer mislim da bi se s film vratio onome čemu je i zamišljen na početku, a to je šijunskom, a ne akcijskom filmu. Upravo zbog toga De Palmina verzija i ostaje (do sada) najbolja od sve tri misije.
Angažiranjem Wooa na dvojci film se pretvorio u čistokrvnu akciju (nemam ništa protiv toga), ali mislim da bi ovakav film bolje funkcionirao sa kvalitetnijom pričom gdje bi akcija bila u funkciji priče, a ne obrnuto.
Sa Fincherom u redateljskoj stolici siguran sam da bi se to postiglo (sjetite se njegove ''Igre'' sa Douglasom).
Na kraju, treba reći da smo u trojci dobili solidnu akcijsku razbibrigu koja ne zahtjeva puno razmišljanja, ali koja se ne razlikuje puno od sličnih visokobudžetnih akcijskih filmova i kojoj je Cruise sa svojim privatnim aferama prilično odmogao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 27.06.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Najbolja misija do sada !!

A ja pak mrzim kad netko bezveze sere po filmu,bez čvrstih argumenata da potkrijepi svoja sranja.
Dakle,da je film dosadan kao što neki ovdje kažu,nije! Dapače,radi se o jednom uzbudljivom i napetom filmu koji vas odmah u prvoj min. udara ravno u glavu, i napada skoro sva vaša osjetila. Istina,sama priča ne donosi ništa novo i inventivno,što več nije viđeno ( htio se smiriti,ali otmu mu ženu,pa on mora spasiti nju i svijet),te tako predstavlja najveći min. filma. No bez obzira na (ne)inventivnost,ispričana je na uzbudljiv i zanimljiv način pa vam to nit ne smeta.
Također,vidim da neki ovdje spominju previše fantastike i nerealnosti kod akcije. Pa o čemu mi tu pričamo?! Špijunski filmovi i taj žanr općenito,je uvijek graničio sa fantastikom i težio pretjerivanju (čast izuzecima). Tu svakako prednjači serijal o Bondu,ali čak i Bourne,još najrealniji serijal u tom žanru ima svojih bisera. Valja svakako napomenuti da ni 1.,a posebice 2. Misija,nisu bile imune na pretjerivanje,sjetite se samo scene sa helićem i vlakom u tunelu iz 1.,i fantastične jurnjave motorima iz 2. MI3 zapravo savršeno kombinira one najbolje akc. elemente iz smirenije 1. i nabrijanije 2. Uz dodatak nečeg novog i svježeg,a to je Abramsov ozbiljniji pristup cijeloj priči,detaljnija posvećenost likovima,te dokumentaristička i ponekad konfuzna kamera,što MI3 čini unatoč nekoj dozi pretjerivanja,još najrealnijim i najboljim nastavkom u franšizi.
Gluma je također za sve pohvale,Cruise je ponovo briljirao. To valjda ide s godinama,jer što je stariji to bolje glumi. Na stranu sad što novine pišu o njemu i kakve gluposti on izvodi izvan ekrana,mora se priznati da tip zna glumiti i uvijek da 100% od sebe,a to je vidljivo u svakom njegovom novijem filmu. Na kraju krajeva,zbog toga je i u nekoliko navrata skoro poginuo na snimanjima. Hofmman je pak s druge strane priča za sebe, rođeni genije,a to je i dokazao osvojivši Oscara ove godine, i odlično se je snašao u ulozi negativca.
IMO odličan akcić s dušom!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jbtito 10.05.2006 Ocjena recenzije : 1.6

M:I 3 - Nemoguće Dosadno 1

Mrzim akciske filmove sa dvi trecine akcije u mraku. Mrzim mrzim kad u minutu promjeni se 100 kadrova,a 90 ih je snimano drndavom kamerom. Mrzim kad glavnoj akciskoj sceni pratimo sidekicka koji se moli a ne glavnog junaka koji se bori. Mrzim kad je glavni negativac mrtvo puhalo. Mrzim reklame od 2 sata....Mrzim sebe sto sam nagovorio frenda da idemo ovo gledat.
Idite u kino, gledajte sve, ali ovo ne, a ako vam je do M:I pogledajte prvi i drugi dio i ponovo se zabavite sa Ethanom Huntom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bbsantic 09.05.2006 Ocjena recenzije : 1.6

Osrednje ostvarenje

Iako sam ljubitelj svih Bondovskih filmova, čisto iz tradicije gledanja takvih odmalena :) film je prekomercijalno ostvarenje rađeno po nekom ustaljenom receptu, bez nekog posebnog gušta. Nedostaje simpatičnih detalja u stilu početka prošlog nastavka :) a količina nerealnosti je nažalost sve uobičajenija u ovakvom žanru. Ovaj film je ok za gledanje u društvu koje se voli povremeno nasmijati raznim blesastoćama :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale 08.05.2006 Ocjena recenzije : 2.5

Film koji je u redu za pogledat

Film je u redu ali nije ni čudo što se zove Nemoguća misija jer ima jako puno nestvarnih događaja. Po mom mišljenju ovaj film više vuče na naučnu fantastiku nego na akciju. Film se može pogledati i naprotiv ja sam uživala gledajući film. Ima pokoja smješna scena i mislim da bi svi uživali gledajući taj film ako su ljubitelji akcije, naučne fantastike i naravno Tom Cruisa.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: