Zvuci grmljavine - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvuci grmljavine

Zvuci grmljavine

Sound of Thunder (2005.)

Warner Bros. / Discovery film i video

103' akcija, avantura, ZF

Režija:           Peter Hyams

Uloge: Edward Burns, Ben Kingsley, Catherine McCormack, Corey Johnson, August Zirner

Scenario:        Thomas Dean Donnelly, Ray Bradbury

Producent/i:   Howard Baldwin, Breck Eisner

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zvuci grmljavine

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.83
6
0.00

markoboban 02.06.2014 Ocjena recenzije : 5.0

Vremenski safari

Ugledni Peter Hyams ('Narrow Margin', 1990.) prihvatio se da režira američko-evropsku koprodukciju, po osnovu literarnog predloška, u formi kratke priče, 'A Sound of Thunder', autora Raya Bradburyja dobro poznatog u domenu naučne fantastike.Iako su na adaptaciji priče u filmski scenario radili Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer i Gregory Poirier (čitav tim), ipak nisu postigli nešto zapaženije.Dakle, priča nas vodi u blisku budućnost. Godina je 2055. i pruža neslućene mogućnosti.Recimo da za veliku lovu, bogataši mogu da si priušte fantastično iskustvo.Posredstvom agencije 'Time safari', koju vodi preduzimljivi Charles Hatton (Ben Kingsley), odlaze na vremenski safari pravo u praistorijsko doba, pre nekih 65 miliona godina.Bogate turiste predvodi iskusni vodič, Travis Ryer (Edward Burns), uz pomoć malobrojnog tima u koji ima neograničeno poverenje.Kada jedan od turista nehotice donese leptira u sadašnjost, pokrenuće lančanu reakciju koja će promeniti tok evolucije.A u novonastalim okolnostima dovodi se u pitanje i opstanak ljudske civilizacije...Avantura zasnovana na naučno-fantastičnom konceptu imala je potencijala da obezbedi solidnu zabavu.Realizovan na lokacijama Praga i u čuvenim Barrandov Studios, ovaj projekat u koga je uloženo $52,000,000 ipak nije uspeo da se ozbiljnije nametne i privuče iole veću pažnju publike. Razloga za to ima više.Loša gluma, gde ni angažman nekoliko renomiranih glumačkih veličina nije popravio utisak (svi su površno, krajnje traljavo izneli svoje likove).Takođe su specijalni efekti loše napravljeni, pa većina akcionih scena deluje sterilno, naivno i mogla bi da impresionira jedino dete od recimo 8 godina starosti. Šteta je što takva ekipa okupljena oko projekta nije napravila iole zapažen rezultat.Film je uglavnom loš, isuviše stereotipa za ukus prosečnog gledaoca.Stoga treba ga zaobići i poštedeti sebe nepotrebnog nerviranja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 04.07.2006 Ocjena recenzije : 3.5

Eh, kad stvari krenu u krivom smjeru...

Joooj...joj...loše, loše. No prije nego što ovaj film proglasim smećem i jednim od najgorih filmova koje sam ikada gledao, moram za to i izložiti neke argumente. Dakle,totalno nezanimljivo, neinventivno i neuzbudljivo, jedva sam dočekao kraj filma koliko sam se dosađivao, sad se zapravo pitam zašto sam ga uopće i pogledao do kraja, vjerojatno znatiželja. Uz to, film je i vizualno zbilja preloše izveden,pa čak ni na tom polju ne nudi ništa zanimljivo. Tim gore kad se uzme u obzir da je buđet filma iznosio solidnih 52 mil (k vragu, “Sin City” je koštao 40-ak mil, a preko 80% filma je urađeno uz pomoć specijalnih efekata i izgleda odlično),što je i više nego dovoljno da film tehnički bude korektno odrađen. Več vam dovoljno govori činjenica da bolje efekte imaju neki B filmovi sa braćom Baldwin u gl. ulogama,ili “Boa vs Piton”.
Sve u svemu jako loš green screen i specijalni efekti kvare vizualni dojam filma, a i što je još važnije priča isto ima mnogo rupa, što je inače problem svih filmova koji se bave putovanjima u prošlost i mijenjanjem budućnosti,ali ovdje to zbilja šteka. Zbilja ne znam kako je Burns, inače jedan od predstavnika američkog nezavisnog filma (“Čista srijeda”, "She's the One")uopće pristao na nastup u ovakvom skupom, ali lošem filmu, kao uostalom i Oskarovac Ben Kingsley,ali iz njihovih ne baš previše zainteresiranih nastupa je vidljivo da su to vjerojatno odradili zbog novca. No sve jedno, ovo im zbilja nije trebalo u karijerama,
A i od Haymsa sam očekivao puno, puno više. On je inače odličan redatelj, koji je tijekom 80-ih i 90-ih nam isporučio nekoliko izvrsnih filmova, pa moglo bi se reći i “klasika” akc. žanra, npr. izvrsni “Planet prokletih” sa Conneryem, također izvrsni “Vremenski policajac” sa Van Dammeom, malo manje izvrstan, ali još uvijek zabavan i uzbudljiv akcić “Iznenadna smrt”, također sa Van Dammeom itd. No ovo je izrežirao preloše, kao što rekoh film uopće nije uzbudljiv,a nema ni neke pretjerane atmosfere.
Ne preporučam nipošto!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: