Cmok cmok bang bang - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cmok cmok bang bang

Cmok cmok bang bang

Kiss Kiss Bang Bang (2005.)

Warner Bros. / ISSA film i video

103' akcija, komedija, krimi

Režija:           Shane Black

Uloge: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen, Dash Mihok, Larry Miller, Rockmond Dunbar, Shannyn Sossamon, Angela Lindvall

Scenario:        Shane Black

Producent/i:   Susan Levin, Steve Richards

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Cmok cmok bang bang

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.95
20
0.00

Privatnog detektiva, glumca u krizi i lopova koji se predstavlja za glumca povezati će misteriozno ubojstvo.

Robert Downey Jr. je kriminalac Harry Lockhart kojeg su zamjenili za glumca te ga strpali u avion za Hollywood gdje bi trebao glumiti u velikom filmu. Kako je riječ o ulozi detektiva, pravi privatni istražitelj Gay Perry (Val Kilmer) mora ga prije naučiti kako se ponašati.

Već prve večeri u Gradu anđela nailazi na djevojku snova za kojom pati još od mladih dana. Riječ je o ne baš uvjerljivoj glumici Harmony (Michelle Monaghan) koja je, kao i mnoge druge, došla u Hollywood u potrazi za svojih pet minuta slave. Trojka će se ubrzo naći usred istrage misterioznog ubojstva o kakvima su kao klinci čitali u krimi novelama.

Scenarij i režiju potpisuje Shane Black, redatelj kojeg mnogi smatraju jednim od utemeljitelja modernog akcijskog filma. Proslavio se prije svega serijalom 'Smrtonosno oružje', ali i akcijskim trilerm 'The Long Kiss Goodnight', iz 1996. nakon kojeg je puno desetljeće gotovo nestao sa scene.

Scenarij za veliki povratak djelomično je napisan prema novelama Bretta Hallidaya 'Bodies Are Where You Find Them'. U prvom planu njegovog filma dvojica su karakternih, iskusnih glumaca što je jedan od glavnih aduta filma. S jedne strane imamo Kilmera u ulozi arogantnog, teškog čovjeka, a s druge geekastog Roberta Downeya Jr.-a uz napomenu da je jedan od njih gay.

i.k.