Legenda o jeseni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Legenda o jeseni

Legenda o jeseni

Legends of the Fall (1994.)

TriStar Pictures / Blitz film i video

133' drama, romansa, vestern

Režija:           Edward Zwick

Uloge: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard

Scenario:        Susan Shilliday, William D. Wittliff

Producent/i:   Patrick Crowley, Edward Zwick, William D. Wittliff

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Legenda o jeseni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.31
42
0.00

Kolonijalac William Ludlow, razočaran brutalnosti života u ratu s Indijancima, odlučio je započeti nov život na prekrasnim planinama Montane.

Njegova žena ne uspijeva podnjeti grubi planinski život i ostavlja Williama da sam pronađe bolji život za sebe i svoja tri sina. Alfred, najstariji je najozbiljniji, Tristan je divlji, a Samuel, najmlađi, je romantičar koji odlazi u grad i zaljubi se u lijepu Susannah Finncannon. Odluči s njom doći na očevo imanje i njezin dolazak poprilično uzdrma obiteljsku svakodnevicu.

I druga dva brata se oduševe Samuelovom djevojkom i zaljube se u nju, a zatim sva trojica odluče otići u Svjetski rat u Europu, gdje nježni Samuel umire na Tristanovim rukama. Na povratku, on završi sa Susannahom, na veliku tugu Alfreda, no nespreman na takav život, odlazi u divljinu. Kad se vrati, nađe bolesnog oca i Susannah udanu za Alfreda, koji se uključio u politički život.

Tristan oženi mladu Indijanku Isabel i počne se baviti prodajom alkohola u doba prohibicije u Americi. Alfred ga nekoliko puta spasi od policije, ali u jednom prepadu, neki policajac ubije trudnu Isabel, Tristan ga ubija i završi u zatvoru. Tamo ga Susannah posjeti, još uvijek zaljubljena u njega, a potom se i ubije. Tristan je prisliljen pobjeći i nakon raznih peripetija s bratom i policijom, odlazi u šumu, gdje ga nakon nekoliko godina ubija medvjed.