Pucanj u srce - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pucanj u srce

Pucanj u srce

Shot in the Heart (2001.)

HBO / Blitz film i video

98' krimi, drama, triler

Režija:           Agnieszka Holland

Uloge: Giovanni Ribisi, Eric Bogosian, Lee Tergesen, Elias Koteas, Amy Madigan, Sam Shepard, Anne Kathryn Parma, Ashley Edwards, Evyn Clark, Kim Abunuwara

Scenario:        Mikal Gilmore, Frank Pugliese

Producent/i:   Jim Finnerty, Tom Fontana, Barry Levinson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pucanj u srce

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Priča o bratu poznatog novinara optuženom za ubojstvo i osuđenom na smrt čemu se nije protivio već naprotiv, zatjevao što brže izvršenje kazne što je uzburkalo javnost.

U centru radnje ove krimi drame snimljene prema istinitoj priči su braća Gilmore, poznati novinar Mikal (Giovanni Ribisi) i njegov brat Gary (Elias Koteas). Nakon što je optužen za ubojstvo 1977. godine Gary je izazvao brojne kontroverze zahtjevajući od svojih odvjetnika da se ne žale na presudu već baš naprotiv, tražio je što brže izvršenje kazne.

To je dovelo do burnih reakcija protivnika smrtne kazne i privuklo pozornost medija i javnosti. Braća Mikal i Frank prihvatili su Garyjeve želje te se i sami izjasnili za provođenje presude u nadi da će je na taj način odgoditi.

Film je snimljen prema istoimenoj knjizi Mikala Gilmorea. U prvom je planu povijest nasilja u obitelji Gilmore odnosno uzroci stvaranja ubojice.

i.k.