Djevojke s Beverly Hillsa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Djevojke s Beverly Hillsa

Djevojke s Beverly Hillsa

Clueless (1995.)

Paramount Pictures / VTI

97' komedija, romansa

Režija:           Amy Heckerling

Uloge: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Paul Stephen Rudd, Donald Adeosun Faison, Elisa Donovan, Breckin Meyer, Jeremy Sisto, Dan Hedaya, Aida Linares

Scenario:        Amy Heckerling

Producent/i:   Robert Lawrence, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Djevojke s Beverly Hillsa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.56
9
0.00

galilea 07.07.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Djevojke s Beverly Hillsa

Ovaj film je jedan od vrlo rijetkih teen filmova koji nisu samo zabavni već su i pametni. Takav je i ovaj, odlično osuvremenjen film nastao na predslošku "Emme" Jane Austen. Obožavam taj roman i kada sam čitala sjetila sam se filma i shvatila sam da je redateljica samo 18. stoljeće smjestila u 19. i promijenila neke sitnice, no ostalo je prenijela u film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mandalay 27.07.2006 Ocjena recenzije : 5.0

missunderstood

Zanimljivo je kako mnogi ne znaju ili ne mogu razlikovati dobar od lošeg filma za "teen" publiku, mada u ovom slučaju ciljana publika je malo šireg spektra. Čim vide naslovnicu sa tri naperlitane trebe, ulickane i izoperirane školarce sa Beverly Hillsa, film već u startu križaju. Wrong! Ovo je jedan od primjera kakav bi film takvog (pod)žanra trebao biti. Odlično napisan scenarij, odlično odglumljeno (da,i to snobovsko preseravanje treba znati odglumiti) i vrlo dobro zapakirano u ne baš originalnu priču. Ovo je primjer da i ne treba izmišljati toplu vodu da bi film ispao dobar. Jedan od najsmješnijih i najvrckavijih filmova devedesetih. Preporuka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: