Djevojke s Beverly Hillsa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Djevojke s Beverly Hillsa

Djevojke s Beverly Hillsa

Clueless (1995.)

Paramount Pictures / VTI

97' komedija, romansa

Režija:           Amy Heckerling

Uloge: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Paul Stephen Rudd, Donald Adeosun Faison, Elisa Donovan, Breckin Meyer, Jeremy Sisto, Dan Hedaya, Aida Linares

Scenario:        Amy Heckerling

Producent/i:   Robert Lawrence, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Djevojke s Beverly Hillsa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.56
9
0.00

Alicia Silverstone je prva dama škole, popularna guba koja se bavi onime što i svaka bogata tinejdžerica devedesetih.

Nakon što je skrenula pozornost na sebe zahvaljujući nekoliko Aerosmithovih spotova, u kojima joj se pridružila i kćer njihovog frontmana Liv Tyler, mlađahna Alicia Silverstone debitirala je i na filmu u trileru 'Crush'. Sredina devedesetih bilo je izrazito plodno tlo za teen komedije pa je tako i ona dobila ulogu u jednoj takovoj.

Radnja je smještena u iz istoimene nam serije poznati svijet srednjoškolaca Beverly Hillsa. Alicia glumi Cher Horrowith, kćer bogatog odvjetnika koja živi u raskošnoj vili te je, naravno, najpopularnija djevojka u školi. Zajedno sa sidekickericom Dion (Stacey Dash) pametuje po gradu konstantno pokazujući koliko je cool.

To joj ne ostavlja dovoljno vremena za školske obaveze što pak rezultira lošim ocjenama. To ju ne prisiljava na učenje već na pokušaj spajanja dvoje ne baš druželjubivih nastavnika. Nastaviti će sa pronalaženjem partnera i prijateljima da bi naposljetku uvidjela da joj i samoj ne bi škodio kakav zgodan muškarac.

Zanimljivo je napomenuti da je kao predložak za film poslužio oko 200 godina star roman britanske autorice Jane Austen.

i.k.