Gospodar i ratnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gospodar i ratnik

Gospodar i ratnik

Master and Commander: The Far Side of the World (2003.)

20th Century Fox

139' avantura, drama

Režija:           Peter Weir

Uloge: Russell Crowe, Paul Bettany, Chris Larkin, James D'Arcy, Max Pirkis

Scenario:        Patric O'Brian, Peter Weir

Producent/i:   Samuel Goldwyn Jr,  Peter Weir, Duncan Henderson

Linkovi: službeni site

Gospodar i ratnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
51
0.00

maximo 20.05.2008 Ocjena recenzije : 3.0

publika zna bit đubre

legenda Peter Wier i Russell Crowe izbacil su pravi pomorski spektakl temeljen na serijalu romana o Jacku Aubreyu koji je trebao biti samo prvi dio trilogije(vjerojatno izvrsne)ali zbog male zarade unatoč dva Oscara studio je stopiro nastavke,šteta jer se stvarno radi o odličnom filmu koji bi sa nastavcima prešišao i Pirate s kariba koji su se pretkraj pretvorili u silovanje s animacijom

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

tak - tak

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bobby18 07.10.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Inače kad odem u videoteku i vidim film sa poznatim glumcem ne pitam dali je dobar film jer očekujem da če biti koliko toliko dobar jer če dobar glumac zasjeniti sitne mane u filmu.I tako sam napravio kad sam uzeo Gospodar i ratnik.Naučio sam lekciju da i odlični glumci mogu napraviti DOSADAN film.Film mi je bio zanimljiv nekih prvih pola sata jer volim more ali poslije toga jednostavno me uhvatila neka " fijaka ".Nonstop more, i valjanje. skoro sam dobio morsku bolest od samog gledanja filma. Budući da je film gledljiv do nekih pola, dajem mu polovičnu ocjenu.
Ocjena filma: 2 - 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lcool 20.08.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Da, da i da

Odlican film od pocetka do kraja, jednostavno stvarno odlican. Zvuk bi u trebao biti malo bolje uskladjen tj. neke scene su preglasne neke onda tihe. To bi bila jedina zamjerka za DVD izdanje: 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pickey 25.05.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Izvrsnooooooo

Fascinantan film. Iznimno zanimljiv prikaz života pomoraca za vrijeme napoleonskih bitaka (nekima je taj dio filma dosadan, meni još bolji od ionako izvrsnih scena bitaka), izvrsni glumci, glazba, efekti, osim jedne blago patetične scene ovaj film nema mane. Šteta što je propao u kinima pa o nastavku možemo samo sanjati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pinkyswear 24.05.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Najdosadnija dvojka ikad

Izuzetno loš film. Toliko loš da mi je žao što je slika tako dobra, a film tako loš. Ti su se novci mogli puno bolje iskoristiti.

PRIČA- možda i OK ideja potrage za nedostižnim, ali se i svaki trag zanimljivosti gubi na samom početku. Možda postane djelomično zabavno pred kraj (koji je 2 sata udaljen od početka!!!), no ni to ga ne spašava.

VIZUALNO- uopće mi je glupo to navesti kao dobru stranu filma kada je rjetkost u Hollywoodu da izađe nešto vizualno ne-atraktivno. Znači, hura za potroštene novce.

GLUMA- standardno. Ništa loše, ništa dobro.

BORBE- možda i same borbe ne bi bile dosadne da cijeli film nije tako prokleto dosadan. Scene me ostaviše totalno ravnodušnoga.


Dakle, nema se potrebe niti truditi pogledati ovo ostvarenje. Ništa novo, ništa zanimljivo, ništa.
Jedino što ovaj film spašava od čiste jedinice jest činjenica da postoje filmovi poput "Spy Kids", pa ne bi bilo fer trpati taj i ovaj film u istu grupu.

Zaključak: Ne gledati. Dovoljan (2)
Ozbiljno: ne gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nibbler 22.05.2005 Ocjena recenzije : 2.0

dosadno

Inace bas nisam neki obozavatelj povijesno brodskih filmova gdje je vecina radnje na prastarim brodovima prije par stoljeca, pa me ni ovaj nije nesto odusevio. Nema bas neku zanimljivu pricu. Natjeravaju taj neki francuski brod i tako to dva sata.. Pirati s Kariba se ne mogu usporedivati s ovim filmom jer su vise zezancija, komedija, ali su me zato odusevili. Ovome dajem dvojku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

saririk 08.06.2004 Ocjena recenzije : 3.0

Dobro pogledati...jednom

Zgodna pomorska avantura u interesantnom povijesnom razdoblju, a R. Crowe je solidan. Pomorske bitke su vrlo realisticne, specijalni efekti zadovoljavajuci, ali prica je dosadna. Vjerojatno su knjige znatno bolje. Trebalo bi se, mozda, uhvatiti njih.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Paqo 02.06.2004 Ocjena recenzije : 3.0

The far side of the World

Vrlo dobar film sa odličnom fotografijom i prilično dobro razrađenim likovima, od kapetana preko posade i doktora do francuskog kapetana fantomskog broda koji se pojavljuje u jednoj jedinoj sceni i to u ulozi francuskog doktora. Daleka strana svijeta na čijim lokacijama se odvija ova brodska potjera prikazana je točno onako kako su je i vidjeli ljudi tog vremena u pričama koje su se prepričavale iz luke u luku od mornara do mornara. Lijep i zanimljiv film, svakako pogledati ...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lary 17.05.2004 Ocjena recenzije : 3.4

Ništa novog!!!

Priču o pomorstvu i ratovanju od loše kritike obranio je samo glavni glumac.
Rusell Crowe, ipak ovoga puta izabrao je loš scenarij što se ne može reći za njegova prethodna filmska izdanja. Film pomalo spašava ne tako loša režija. No od samog početka filma moglo se predvidjeti da će i ovo biti jedna od mnogobrojnih avantura po ni ćemu specifična i to je ono što me razočaralo. Deja vu radnja film naprosto čini dosadnim i nezanimljivim za pogledati do kraja. A ni specijalni efekti me iskreno nisu oduševili.
Tako da je moje spremnost na gledanje filma splasla odmah na početku i dva sata moga dana učinila i više nego dosadnima.
Film pogledajte ako volite Rusella Crowea jer njegova popularnost bi vam mogla izvući film dok za mene i glumac i film ostaju filmski nezanimljivi!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 16.05.2004 Ocjena recenzije : 2.25

Master and Commander

"Gospodar i ratnik" dobro je režirana pustolovna drama, sa standardno ulozi doraslim Russellom Croweom u prvom planu. Kao takav, film je bio osuđen na uspjeh, a i na određenu kvalitativnu težinu.
Ipak, film me nije oborio s nogu, već bi prije rekao da me uljuljkao u fotelji (gledao sam ga na DVD-u, ne u kinu) i tek solidno popunio dva sata i kusur minuta. Russell Crowe nije toliko ponio film kao što je to slučaj s "Insiderom" ili "Gladijatorom" iako bi ovdje jedna tako izuzetna kreacija bila više nego poželjna. "Gospodar i ratnik" ujednačen je i "pristojan" film, ni po čemu osobito pamtljiv ili specifičan, ni u Weirovoj, ni u Croweovoj filmografiji.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dracula 11.04.2004 Ocjena recenzije : 2.33

već viđeno

Bilo je na filmu već ovakvih pomorskih bitaka, bilo je i analiziranja odnosa među posadom.
Ovaj film ne donosi ništa novog i čak je većim dijelom dosadan, što nikako ne smije biti karakteristika ovakvog tipa filma. Uza svu razvikanost i uspoređivanje s gladiatorom, ostao sam razočaran...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

arths 10.04.2004 Ocjena recenzije : 3.33

Nezanimljivo

Čitajući razlićite najave i recenzije ovoga filma steko sam dojam da je ovo nešto odlično i jedinstveno.Film nije loš i svakako ga vrijedi pogledat zbog odličnih prizora pomorskih bitaka i odlično prikazanog odnosa na relaciji kapetan-posada,no samo rivalstvo između dvaju kapetana i ta suluda potjera jedrenjacima pom cijelom atlantiku jednostavno je dosadna.Sav taj trud, gluma, novac i dr. po mom mišljenu je uloženo u krivu, nezanimljivu priču koja je glavni ali i veliki problem ovoga filma.Šteta jer sve ostalo je super obavljeno.
Ocjena:3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

arths 10.04.2004 Ocjena recenzije : 0.0

Nezanimljivo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

beno 08.04.2004 Ocjena recenzije : 2.33

Vrlo dobro...

Vrlo dobar film, vec vise puta prikazane teme "kapetan-posada-brod-more". Pomalo konfuzna posljednja bitka pretjerano ne umanjuje uzitak gledanja (ukoliko ste ljubitelj filmova ovog tipa)... Pogledati, zasto ne!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ALIEN 5 01.02.2004 Ocjena recenzije : 3.0

Gospodar i ratnik

Jako dobro prikazani prizori bitaka između brodova u ono doba te zaista realan prizor surova života mornara..Zaista muški film....Samo priča je malo krhka i na momente čovjek se pita tko tu i protiv koga ratuje? Žao mi je samo što su neki prizori digitalno dodavani te se lako uoči razlika između stvarnosti i nerealnog....No, to je ipak film i kao takav mi se jako dopao ali ne i njegova priča....Solidno ali ne i remek djelo...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dinavus 22.01.2004 Ocjena recenzije : 3.33

Nema žena, pa šta?!

Meni se ovaj film jako svidio... Dobar prikaz života na jedrenjaku... Dobri kadrovi mora i hridi u sred oceana, za ovakav fil valjda moraš voljeti more i prirodu, jer ti su kadrovi definitivno najupečatljiviji. Meni dosadan nije ni blizu, čak štoviše rado bi ga opet pogledala. 100 ljudi, 100 ćudi, kažu bake, a valjda imaju i pravo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dampa 21.01.2004 Ocjena recenzije : 1.5

Dosadnoooooooo

Osim nekoliko (čitaj vrlo malo) atraktivnih scena, užasno dosadno, nezanimljivo i glupo. Nisam siguran da se u filmu ijednom pojavljuje žena

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: