Hannibal - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hannibal

Hannibal

Hannibal (2001.)

MGM, Showtime Networks

113' krimi, triler

Režija:           Ridley Scott, Alexander Witt

Uloge: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Ray Liotta, Frankie Faison, Giancarlo Giannini

Scenario:        David Mamet

Producent/i:   Scott Free Productions, Dino De Laurentiis Company

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMdB

Hannibal

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.27
26
0.00

mr blond 21.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Hoolywood i nastavci

HANNIBAL nije loš film,čak nije ni loš nastavak no vidiljivo je napravljen na silu.SILENCE OF THE LAMBS je bio horor triler sa genijalnom jezivom atmosferom bez previše pretjerivanja.Ridley Scott,očito naviknut na skupe projekte očito je od Hannibala htio napraviti neki blockbuster.Međutim,ovi likovi ne spadaju u blockbuster.Scottova verzija više izgleda kao nekakva mjesavina trilera i horora bez pretjeranog zadiranja u karakter likova,a to je ujedno i najveca mana filma.Scenaristi su se vise koncentrirali na nasilne scene nego na samu radnju.
U Hannibalu se trebalo vise pozabaviti sa intrigantnim odnosom Clarice i Lectera i mozda ubaciti neke Lectorove flashbackove na doba kad je bio psihijatar.Radnja koja se radi o prolupalom i osvetoljubivom bogatašu koji unajmljuje plaćenike da scepaju njegovog najveceg neprijatelja vise nalikuje na radnju nekog James Bond filma nego trilera.Međutim,glumci su svoj posao odradili odlicno.Moore se pokazala kao odlicna zamjena Fosterici,Hopkins standradno odlican,a najbolji posao je odradio legendarni Gary Oldman kao unakaženi bogataš(kad ce ga vise Akademija nagraditi).Sve u svemu Hannibal je solidan nastavak i drugi dio Hopkins trilogije o jednom od najintrigantnijih likova ikad.Preporucam i Crveni Zmaj,treći nastavak sa Hopkinsom,Edom Nortonom,Ralphom Fiennesom i Harveyem Keitelom koji je bolji od Hannibala.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 28.01.2010 Ocjena recenzije : 4.0

'I'm giving very serious thought... to eating your wife. '

Deset godina nakon savršenog 'The Silence of the Lambs', novi redatelj Ridley Scott pokušava snimiti nastavak filma o najpoznatijem gurmanu među doktorima. Scottu to donekle i uspijeva jer 'Hannibal' nikako nije loš film ali gubi onu prepoznatljivu jezivu atmosferu koja se bazirala na zatvorenom Lecteru, konverzaciji likova, bez puno krvi i "bučnih" efekata. 'Hannibal' je čista suprotnost tome; Lecter je na slobodi a film obiluje gadljivim scenama poput lica Masona Vergera, paranja Pazzijeva želuca ili pohanja Krendlerova mozga. Sve te odvratne scene nemaju višu svrhu a film najviše pati u odnosu Lecter-Starling koji je u prvom dijelu bio tako savršen. Ovdje taj njihov odnos nije u potpunosti dorađen pa zapravo ne dobivamo pun dojam kakve osjećaje gaji Lecter naspram Clarice. Ali i takvo, Scottovo dijelo drži pozornost kroz cijelu dužinu ponajprije zbog odlične glume Hopkinsa, Moore (zamjenjuje Foster), Oldmana i Gianninija te odličnih scena u Firenci koje su izrazito napete i dobro napravljene (možda i najbolji dijelovi filma). Ostatak filma je zadovoljavajuć ali čini se da brutalne scene nadomještaju slabije napisani scenarij koji nema onu inteligenciju u razgovorima između glavnih likova te tako 'Hannibal' nikako nije odličan film. Prije je to solidno dijelce, dosta slabije od vrhunskog originala ali i trećeg 'Red Dragona'.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 27.11.2009 Ocjena recenzije : 1.0

odličan nastavak remek djela

Nakon remek djela Kad jaganjci utihnu redateljsku palicu je preuzeo slavni redatelj Gladijatora Ridley Scott koji je i više nego vrhunski režirao ovo genijalno filmsko dijelo.
Osim odlične glumačke postave (Hopkins,Moore,Oldman,Liotta) vrhunska je i radnja filma.
Posebno je zanimljiva kemija između Lectera i Starlingice koju je vrlo dobro odglumila Julian Moore.Bilo bi zanimljivo vidjeti Fostericu u ovom filmu.
Svakako je ovo nakon Jaganjca najbolji Hopkinsov film koji ce vas oduseviti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ante_filmas 10.03.2008 Ocjena recenzije : 1.0

...o-o...

odlican nastavak prethodnog filma..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sir Lancelot 30.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Svake pohvale Anthony Hopkinsu za još jednu u nizu odglumljenih uloga krvožednog dr. Lechtera. Osim malih nejasnoća u scenariju, i samom filmu, ništa se drugo nemože zamjeriti Hannibalu. No Hannibal se nikako nemože uspoređivati sa prvim filmom o Lechteru, Kad jaganjci utihnu. U filmu su se posebno isticali specialni efekti kojima se stvorila ova jezovita priča. Kao i u prošlom filmu, tako ni u ovom ne nedostaje naivnih scena koje se viđaju u filmovima Jamesa Bonda. Događa se npr. da čovjek koji želi ubiti Hannibala ga ne ubije, već ga lijepo ugosti u svojoj kući i tek onda shvati da ga treba ubiti, no već je prekasno jer je plijen pobjegao. Zapaženi rezultat, Hannibal je ostvario i iznimno dobrom režijom za koju se pobrinuo Scott. U svakom slučaju film za pogledati i više nego jedamput.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: