Velika arena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Velika arena

Velika arena

The Big Brass Ring (1999.)

Showtime Networks Inc. / Blitz film i video

104' drama

Režija:           George Hickenlooper

Uloge: William Hurt, Miranda Richardson, Nigel Hawthorne, Irène Jacob, Ewan Stewart, Gregg Henry, Ron Livingston, Jefferson Mays, Jim Metzler, Carmine Giovinazzo

Scenario:        F.X. Feeney, George Hickenlooper, Oja Kodar, Orson Welles

Producent/i:   Donald Zuckerman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Velika arena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Film snimljen prema nedovršenom scenariju Orsona Wellesa govori o političkim igrama, skandalima i ucjenama.

Pokojni Orson Welles je zajedno sa glumicom i životnom partnericom Ojom Kodar napisao scenarij koji su kasnije dovršili njegovi kolege George Hickenlooper i kritčar F.X Feeney prezentiravši nam 'Veliku Arenu'.

U centru radnje je Blake Pellarin (William Hurt) koji se u žestokoj utrci sa političkim rivalom natječe za fotelju guvernera Missourija. U posljednjem tjednu grčevite borbe na scenu stupa Blakeov bivši mentor Kim Mennaker (Nigel Hawthorne).

Nakon što mu je otac streadao u korejskom ratu Blake je u Kimu pronašao idealnu zamjenu. Ovaj je pak bio primoran napustiti SAD-a nakon što je vijest o njegovim afinitetima prema istom spolu procurila u javnost.

Blake na njegovo iznenadno pojavljivanje ne gleda sa odobravanjem prije svega iz straha da bi ga mogla zadesiti ista politička sudbina odnosno krah u ključnim trenucima karijere. On se, naime, nalazi na kompromitirajućim fotografijama sa izvjenim muškarcem i ženom čiji autor je upravo Mennaker.

U rukama novinara poput specijalistice za skandale Cele Brandini te bi fotografije uistinu mogle značiti Blakeovu propast usprkos činjenici da povremeno djele postelju. Ni burna reakcija Blakeove žene (Miranda Richardson) kada sazna za suprugove aktivnosti u mladosti neće pomoći u nadasve napetoj situaciji.

i.k.