Otvori oči - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Otvori oči

Otvori oči

Abre los ojos (Open Your Eyes) (1997.)

Artisan Summit / Blitz film i video

117' drama, romansa, misterija

Režija:           Alejandro Amenabar

Uloge: Penelope Cruz, Eduardo Noriega, Chete Lera, Fele Martínez, Najwa Nimri, Gérard Barray, Jorge de Juan, Miguel Palenzuela, Pedro Miguel Martínez, Ion Gabella

Scenario:        Alejandro Amenabar, Mateo Gil

Producent/i:   Fernando Bovaira, José Luis Cuerda

Zemlja:          Španjolska, Francuska, Italija

Linkovi: imdb

Otvori oči

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.70
20
0.00

Dežurni playboy koji na žene gledao kao robu za jednokratnu upotrebu doživljava prometnu nesreću iz koje izlazi unakažen. Iz zatvorske ćelije priča nam svoju priču.

Ovo je nešto za ljubitelje Davida Lyncha, film u kojem je teško razlučiti stvarnost od proizvoda uma glanih protagonista. Odmah na početku upoznajemo se sa Césarom (Eduardo Noriega), šarmantnim, mladim poslovnim čovjekom koji koristi sve blagodati ljepote i društvenog statusa (brzi auti, lijepe žene).

Posljednja u nizu njegovih družica za jednu noć je Nuria. César ne trpi preveliku bliskost sa svojim ljubavnicama te se odlučuje distancirati od opasne, temperamentne Nurie koja se ne želi pomiriti sa košaricom.

Svoje negodovanje ona će pokazati na Césarovoj rođendanskoj proslavi. On se pak odlučuje poslužiti Sofijom (Penélope Cruz), potencijalnom djevojkom svog najboljeg prijatelja kako bi se riješio napasne bivše.

Idućeg jutra César nalazi Nuriu u automobilu ispred svog stana. Uspjeva ga ugurati u vozio te u napadu ljubomore i ludila namjerno se zabije u zid. Ona pogiba, dok on iz nesreće izlazi živ ali strašno unakažena lica.

Povrh svega završava u zatvoru optužen za ubojstvo, a i Sofia, s kojom je naravno već počeo mutiti, ne vidi ispod unakažene vanjštine ništa što bi ju zadržalo uz njega.

i.k.