Frankenstein - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Frankenstein

Frankenstein

Frankenstein (2004.)

Lions Gate Films Home Entertainment / Discovery film i video

90' horor, ZF, misterija

Režija:           Marcus Nispel

Uloge: Vincent Perez, Parker Posey, Michael Madsen, Ivana Miličević, Adam Goldberg, Thomas Kretschmann, Deborah Duke, Ann Mahoney

Scenario:        John Shiban, Dean R. Koontz

Producent/i:   Martin Scorsese, John Shiban, Dean R. Koontz, Tony Krantz

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Frankenstein

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
5
0.00

Dr. Victor Frankenstein već više od 200 godina pokušava stvoriti novu superrasu koja će uništiti ljude i preuzeti kontrolu nad planetom. Hoće li mu uspjeti?

Nova verzija Frankensteina isprva je bila zamišljena kao pilot za TV seriju baziranu na noveli Kevina Andersona i Deana Koontza 'Frankenstein: The Prodigal Son'. Na kraju je sve završilo kao film za kablovsku televiziju no originalni izvršni producent Martin Scorsese kao i autori knjige nisu više željeli da se njihova imena asociraju sa projektom.

Zahvaljujući genetskim eksperimentima i ljudskim organima originalni Dr. Victor Frankenstein već više od 200 godina živi u New Orleansu zajedo sa izvornim Frankenstein monsterom, ali i nekolicinom sintetičkih ljudi od kojih namjerava stvoriti vojsku koja će pokoriti svijet.

Za to mu pak trebaju ljudski organi do kojih dolazi stravičnim ubojstvima. Sve veći broj ssakaćenih žrtava bez unutarnjih organa privlači pozarnost detektivke Carson O'Connor i kolege joj Michaela Sloane.

Njihov posao nastoji uzrupirati Dr. Frankenstain navodeći ih na krive tragove što ga stavlja u ulogu negativca dok je good guy ovdje njegov pulen, Frankenstain monster. Uz prijetnju policije doktor će se morati nositi i sa svojim kreaturama koje mu polako izmiču kontroli.

i.k.