Istinite laži - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Istinite laži

Istinite laži

True Lies (1994.)

Lightstorm Entertainment/Continental Film

144' akcija, komedija, romansa

Režija:           James Cameron

Uloge: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Tia Carrere, Art Malik, Bill Paxton, Eliza Dushku, Grant Heslow, Marshall Manesh

Scenario:        James Cameron, Claudea Zidi, Simon Michaël i Didier Kaminka

Producent/i:   Robert Shriver, Rae Sanchini, Lawrence Kasanoff

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Istinite laži

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.38
16
0.00

Harry Tasker vodi dvostruki život, za svoju suprugu Helen i kći Danu, on je mlitavi prodavač kompjutora, a u biti je vrhunski vladin agent.

Harry za vladu obavlja najteže zadatke, u čemu mu pomaže odani Albert Gibson. Na jednom zadatku u Švicarskoj upozna lijepu Juno Skinner, trgovkinju skupocjenim antikvitetima. No ne zna da i ona vodi dvostruki život. Uz podmuklog Salima Abu Aziza, Juno je vođa skupine arapskih terorista koji planiraju napad na Miami.

Harry se, zbog svog posla, sve više otuđuje od supruge Helen, koja je u međuvremenu upoznala trgovca autima Simona. On ju je pokušao odvući u krevet neuvjerljivo se predstavljajući kao vladin agent. Harry to dozna i uz Albertovu pomoć angažira cijelu tajnu službu za spašavanje svog braka.

Uspije inscenirati Heleninu otmicu i tajno ispitivanje i pošalje je na tajni zadatak u hotelsku sobu. Ne znajući da je njen muž u sobi i ne želeći ga prevariti, Helen neznancu izvede streap-tease, udari ga i pokuša pobjeći. U taj tren u sobu upadaju teroristi i Helen shvati da je pred njom bio Harry, ali i da je mala mogućnost da će se uspjeti spasiti od terorista.