Divlja rijeka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Divlja rijeka

Divlja rijeka

The River Wild (1994.)

Universal Pictures

108' akcija, avantura, triler

Režija:           Curtis Hanson

Uloge: Meryl Streep, Kevin Bacon, David Strathairn, Joseph Mazzello, John C. Reilly, Benjamin Bratt, Elizabeth Hoffman, William Lucking, Victor Galloway

Scenario:        Denis O'Neill

Producent/i:   Ilona Herzberg, Ray Hartwick, David Foster

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Divlja rijeka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
8
0.00

Holly-Man 25.10.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Riječna avantura

Odlična glumačka ekipa koju predvode Meryl Streep i Kevin Bacon, solidan zaplet, vješto izrežiran film i prirodne ljepote doprinose vrlo dobroj ocjeni filma. Mirno splavarenje iskusne skiperice (Streep) pretvara se u noćnu moru kada njezine usluge odluče zakupiti oružjem kriminalci koji su tek opljačkali banku (K.Bacon).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 24.10.2008 Ocjena recenzije : 5.0

zaplovite divljom rijekom

Ovaj film je snimljen sredinom 90ih i tad je bio hit. Danas je to još uvijek film koji se može pogledati i uz kojeg se može zabaviti, jer u današnje vrijeme nema puno filmova koji se cijelo vrijeme događaju u prirodnom okruženju. Priča je jednostavna, čak i dvoslojna. Radnja se može shvatiti kao avantura na divljoj rijeci ali i kao krimi film o bijegu pred policijom.
dojmljiva je gluma Meryl Streep, koja nikad nije bila lijepa ali zato odlično odigrava svoje uloge, kao i Kevin Bacon koji u ovom filmu glumi šarmantnog negativca. Nije mi se svidjela gluma hladnog i ozbiljnog oca, kojemu baš ne riliči nekakva avantura na rijeci i cijelo vrijeme sam ga teško podnosio zbog svoje nekakve distanciranosti, možda njegova uloga i kvari ukupan dojam o filmu. Film obiluje napetim scenama, vješto osmišljenim dijalozima i dosta avanture i sve to u jednom. Kraj je definitvno kliše - negativac mrtav (žao mi je što Wade umire a Terry ostaje živ) a Meryl i njezim muž sretno spašeni. Kraj je i previše nekako zbrzan, sve se razriješi u nekoliko minuta. No dobro, možda prije desetak godina je to bilo funkcionalno. Sve u svemu dosta dobar film, preporučljivo za one koji su umorni od urbanih filmova. Oslobodite um od razmišljanja i zaplovite divljom rijekom, sigurno će donijeti dosta zabave.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Freak of nature 27.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

The river wild

Isla sam gledati ovaj film samo zbog Meryl i nisam previse ocekivala... ali ugodno sam se iznenadila. Film ima super glumacku postavu, radnja je napeta, odlicno isplanirani detalji sa gluhim ocem i Meryl kao profesorica povijesti. Super film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 11.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Meryil je kraljica!

Sjećam se da sam , gledajući ovaj film, pomislila : Ova žena može sve!
Zaista, Meryil iz svake uloge koje se primi, izvuče maksimum.
Priča je ok, ima napetih situacija, što se od trilera očekuje.
Bacon također sjajan!
Može se pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: