Divlja rijeka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Divlja rijeka

Divlja rijeka

The River Wild (1994.)

Universal Pictures

108' akcija, avantura, triler

Režija:           Curtis Hanson

Uloge: Meryl Streep, Kevin Bacon, David Strathairn, Joseph Mazzello, John C. Reilly, Benjamin Bratt, Elizabeth Hoffman, William Lucking, Victor Galloway

Scenario:        Denis O'Neill

Producent/i:   Ilona Herzberg, Ray Hartwick, David Foster

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Divlja rijeka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
8
0.00

Gail Hartman je supruga i majka dvoje djece i nema puno slobodnog vremena, ali ga koristi onako kako najviše voli - veslajući.

Suprugu Tomu predloži odlazak svojoj majci i ocu, koji žive u Montani, kako bi se zajedno odmorili na raftingu na tamošnjoj rijeci. Radoholičar Tom, koji nije preveliki ljubitelj brzih rijeka i veslanja, nerado pristane, ali se zato njihov sin Roarke oduševi idejom.

Stignu u Montanu i obiteljski odmor započne idilično, bez obzira na raniju svađu bračnog para, kad Gail čak razmišlja o pokretanju brakorazvodne parnice. Pronalaze i nove prijatelje. To su obožavatelj rijeka Wade i njegov suputnik Terry. Njihovo prijateljstvo se produbljuje kad Tom spasi Wadea od utapanja.

No čini se da stvari nisu onako jednostavne i skladne kako im se isprva činilo. Wade i Tom nisu na godišnjem odmoru, već u bijegu od policije, a zbog rafterskog neiskustva prisile Hartmanove da ostanu s njima. Uz sve to, rijeka postaje sve više divlja i neukrotiva.