Portret dame - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Portret dame

Portret dame

The Portrait of a Lady (1996.)

Gramercy Pictures

142' drama

Režija:           Jane Campion

Uloge: Nicole Kidman, John Malkovich, Barbara Hershey, Mary-Louise Parker, Martin Donovan, Shelley Winters, Richard E. Grant, Shelley Duvall, Viggo Mortensen, Valentina Cervi

Scenario:        Laura Jones

Producent/i:   Monty Montgomery, Steve Golin, Ann Wingate

Zemlja:          SAD, VB

Linkovi: IMDb

Portret dame

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
1
0.00

Sedamdesetih godina devetnaestog stoljeća Isabel Archer, nakon smrti roditelja, živi na engleskom imanju svojih rođaka Touchettovih.

Tamo odbija bračnu ponudu bogatog lorda Wartburtona, ali i Caspara Goodeooda, koji je zbog nje došau u Englesku iz Amerike. U nju je zaljubljen i njen bratić Ralph Touchett, koji joj ne nudi brak, jer boluje od tuberkuloze i ne preostaje mu još mnogo.

Umjesto toga, Ralph nagovori oca na samrtnoj postelji da njihovoj rođakinji iz Amerike, Isabel, ostavi veću novčanu svotu. Ona kreće na put u Italiju, gdje je obiteljska prijateljica Serena Merle upozna s Gilbertom Osmondom, iskusnim zavodnikom.

Gilbert iz prvog braka ima kćer Pansy, no uspijeva zavesti naivnu Isabel i oni se vjenčaju. No nakon vjenčanja, pokazuje svoje pravo lice i Isabel shvaća da njezin novi suprug i nije toliko šarmantan, kakvim se predstavljao u početku.