Nebo u listopadu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nebo u listopadu

Nebo u listopadu

October Sky (1999.)

Universal Pictures

108' drama, obiteljski, biografski

Režija:           Joe Johnston

Uloge: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, William Lee Scott, Chris Owen, Chad Lindberg, Natalie Conerday, Laura Dern, Chris Ellis, Elya Baskin, Scott Miles

Scenario:        Lewis Colick

Producent/i:   Marc Sternberg, Peter Cramer, Charles Gordon

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Nebo u listopadu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Calwood je rudarski provincijski gradić, čiji stanovnici 4.listopada 1957. saznaju da je SSSR lansirao prvi satelit, Sputnik.

Čitava Amerika šokirana je tom viješću, a stanovnici Calwooda promatraju kretanje male bijele točke na nebu. Jedino je iskusni rudar John Hickam zabrinut zbog najave skorog zatvaranja rudnika, zbog njegove neprofitabilnosti.

John ima dva sina, Jima, talentiranog sportaša i Homera, lošeg učenika nezainteresiranog za sport. Pojava Sputnika na nebu Homera potakne na ideju da se posveti konstruiranju raketa i na nadu da će jednog dana možda postati NASA-in znanstvenik.

Homera zbog njegovog plana zadirkuju kolege i sumještani pa čak i otac i majka Elsie, no on uspije nagovoriti najbolje prijatelje Roya Leeja Cooka i Shermana O´Della da mu se pridruže u naumu. Prvotna raketa se neuspješno vine u zrak i dečki shvate da će im u konstruiranju trebati pomoć stručnijih ljudi.