Pod sumnjom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pod sumnjom

Pod sumnjom

Under Suspicion (2000.)

TF1 International / Blitz film i video

110' krimi, drama, triler

Režija:           Stephen Hopkins

Uloge: Gene Hackman, Morgan Freeman, Thomas Jane, Monica Bellucci, Nydia Caro, Miguel Ángel Suárez, Pablo Cunqueiro, Isabel Algaze, Jacqueline Duprey, Luis Caballero

Scenario:        Tom Provost, W. Peter Iliff

Producent/i:   Morgan Freeman, Gene Hackman, Ross Grayson Bell, Maurice Leblond

Zemlja:          Franuska, SAD

Linkovi:

imdb

Pod sumnjom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.63
8
0.00

Gene Hackman je ugledni odvjetnik koji se iz svjedoka pretvara u glavnog osumnjičenika za ubojstvo djevojčice. Klupko se polako odmotava.

Henry Hearst (Gene Heckman) je ugledni odvjetnik, Amerikanac nastanjen u Puerto Ricu koji je prije nekoliko dana, šećući psa, naišao na tijelo 12godišnje djevojčice. Iako se isprva čini da s time završava njegova suradnja s policijom odvjetnik je pozvan na kratki razgovor u stanicu što će, vrijeme će pokazati, označiti prekretnicu u istrazi.

Detektiv Victor Benezet (Morgan Freeman) ispituje Henryja, a pridružuje mu se i nešto agresivniji, nabrijani mladi kolega Owens (Thomas Jane). Iako uspiju otkriti nekoliko rupa u njegovoj priči Hearst je pušten na slobodu.

Njegovo mjesto na ispitivačkoj stolici zauzima otuđena mu supruga Chantal (Monica Belluci) koja nije u najboljim odnosima sa svojim životnim suputnikom. Njezino će svjedočenje baciti novo svjetlo na zamršeni slučaj.

Ovo je već drugi film snimljen prema noveli 'Brainwash' Johna Wainwrighta. 'Garde à vue' snimljen je 1981. pod režiserskom palicom Francuza Claudea Millera.

i.k.